lauantai 1. elokuuta 2015

Asuntomessut osa 1: pesutilat

Viikonlopun kunniaksi sain vihdoin aloitettua asuntomessukuvien perkaamisen. Tällä kertaa en edes yrittänyt kuvata koko messuja, vaan ainoastaan yksityiskohtia, jotka halusin syystä tai toisesta muistaa. En myöskään ottanut edes mukaan kameraa, sillä ilman laajakulmaobjektiivia (ja pressipäivää....) kuvaaminen on todella hankalaa. Niinpä kuvailin kännykällä sen mitä kuvailin. Ja surkeana bloggaajana en edes enää muista missä kohteessa mikäkin kuva on otettu...

Koska emme suunnittele rakentamista, tiirailin kohteita sisustusten ja remontoinnin näkökulmasta: erityisesti värimaailmat (makuuhuoneen remontti mielessäni) ja lastenhuoneet (vaikka beben huone onkin, ainakin toistaiseksi, valmis) kiinnostivat ideoita saadakseni. Yhtä ehdotonta suosikkikohdetta ei muodostunut, mutta kohde 14 eli Kontion Harunire (esittely täällä) oli tunnelmaltaan kokonaisuutena erittäin kaunis -vaikka kenties aavistuksen liian "mökkimäinen" sitten kuitenkin. Useimmissa kohteissa oli silti jotain sellaista mistä tykkäsin. Sisustusblogeja ja -lehtiä paljon lukevalle mitään kovin yllättäviä tai innovatiivisia ratkaisuja ei tosin löytynyt. Esimerkiksi wc- ja pesutilat sekä saunat olivat mielestäni oikeastaan jopa tylsiä, muutamia kuparinvärisiä hanoja lukuunottamatta. Samoin keittiöissä mentiin samoilla linjoilla kuin jo monta vuotta, keittiöiden ja ruokailutilojen koko vaan oli pienentynyt (jopa liikaakiin omaan makuuni!), samoin olohuoneet olivat nyt yllättävän pieniä. 

Tässä ekassa postauksessa Wc- ja pesutilat , jotka olivat tällä kertaa oikeastaan melkein tylsyyteen saakka simppeleitä, eikä montaakaan "iiiiihana" -huokausta tullut. Kivoja yksityikohtia kyllä löytyi, joista omia suosikkejani alla.

kylppärit
Vasemmalla ylhäällä ja alhaalla olevat kylppärit eivät muuten ole kummoisiakaan, mutta tuon hunajakennolaatan paluu on minusta kiva juttu: olen aina tykännyt siitä. Hauska idea on mielestäni ollut myös nostaa se isompana seinälle. 
Keskellä oleva hyllysysteemi ei todellakaan ole uusi juttu, mutta itse himoitsen tuollaista edelleen, ehkä vähän rauhallisemmalla laatalla toteutettuna. Jostain syystä useimmissa kylppäreissä ei muuten ollut mitään säilytystiloja purkeille ja purnukoille: naurettiinkin messuseuralaisena olleen serkkuni kanssa että sitten sinne on vissiin tarkoitus vaan hakea Ikeasta semmoinen muovinen korivaunu niille... 
Harmaan ja valkoisen rinnalla lämpimiä ruskean sävyjä oli aiempaa enemmän esillä ja nuo kuparin väriset hanat miellyttävät kyllä omaa silmääni. Vähän jotain erilaista muuten yksinkertaisessa tilassa. Oikean alareunan wc:n seinä on mielenkiintoinen, en vain vieläkään oikein tiedä tarkoitanko sitä hyvässä vai pahassa ;) Värimaailma on kuitenkin kokonaisuutena miellyttävän harmoninen ja puunvärinen allaskaappi sentään jotain vähän erilaista, vaikka muuten hyvin basic sisustus onkin.

merenrantakylppäri
Huonosta kuvasta huolimatta oma suosikkikylppärini oli kenties yllä oleva, omat ajatukseni välittömästi Yyterin hiekkarannan pitkospuille vievä kylppäri. Simppeli ja toimiva kokonaisuus, josta pidin kovasti: jotain tällaista voisin nähdä meilläkin. Rakastuin tuohon suloisen siloiseen "mukulakivi"lattiaan ja puupolkuun. Jotenkin ihana oivallus ja kaunis tunnelma.

kylppäri
Herkin ja kenties kaunein kylppäri oli mielestäni yläkuvan ratkaisu, jota ei melkein edes tunnistaisi kylpyhuoneeksi ilman tuota suihkua. Tämä, samoin kuin kodinhoitohuone alla, olivat juurikin tuosta suosikikseni mainitsemastani kohteesta nro 14.

sauna1
sauna2
Saunat olivat pieniä ja useimmiten erittäin "tavallisia". Ylemmässä kuvassa lauteet ovat kaunis yksityiskohta muuten ns. perussaunassa. Meidän sauna on saman mallinen, joten yksi vaihtoehto olisi tulevaisuuden remontissa tuoda mielenkiintoa tilaan samalla tyylilla lauteiden avulla; Mielessäni olen yrittänyt pyöritellä saunan sisusta uuteen järjestykseen, mutta tila on niin pitkulainen, että ainakaan olema mielikuvitukseni riitä laudemallin tai kiukaan paikan muuttamiseen.  
Alemman kuvan "päreseinä" on minusta mielenkiintoinen ja kaunis yksityiskohta: kokonaisilmeen toimivuudesta en tosin ole aivan varma.

khh
Haruniren kodinhoitohuone oli hurjan kaunis!

Alla vielä pari yksityiskohtaa:

peili
Kaikkien superperusratkaisujen keskellä puukehyksinen peilikaappi näytti kivan erilaiselta. Ja tosiaan: miksei pikkutavarakorit voisi olla tuollaisia pärekori -henkisiä! Näyttävät taas raikkailta.

glamsuihku
Tämä "Glam -kylppäri" ei ole ollenkaan omaan makuuni iskevä, mutta arvostan rohkeutta tehdä jotain erilaista. Kuva on otettu yläkertaan johtavilta portailta: ilmeisesti seinälasista tulee läpinäkymätön, kun siinä olevat pienet valot sytytetään. 

Mitä mietteitä muilla asuntomessukävijöillä oli ylipäänsä tai kylppäreistä erityisesti..? 

Lisää asuntomessukuvia tulossa ensi viikolla, stay tuned :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!