lauantai 15. elokuuta 2015

Asuntomessut osa 6: Bits and pieces

Viimeisessä asuntomessupostauksessa vielä sekalaisia huomioita.

Ensimmäisenä printti: ei mikään uutuus tämäkään, mutta huomasin tykästyväni kovasti niihin sisustuksiin, joissa sitä näkyi. Kyseessä siis alla olevien kuvien tekstiileissä näkyvä ruutuprintti, jota ottaisin mielelläni meillekin kotiin. Onkohan sillä muuten joku nimi? Hiukan salmiakkiruutuinen kuviohan tuo on, mutta minusta tuntuu että olen kuullut joskus tällaista kutsuttavan jollain omallakin nimellä, en vain millään muista mikä se olisi ollut... Myös kuvissa olevien kalustusten keveys miellyttää silmääni, etenkin vasemmassa kuvassa ja alaoikealla olevat ovat kokonaisuutena hyvinkin paljon sellaisia mistä pidän. Yläoikean kuvan huoneen värit ovat harmoniset (ehkä vähän liiankin..?) ja ruututekstiilit kauniit, mutta kuten sanoin, esimerkiksi nuo tekstitarrat eivät enää oikein iske. Iso osa messukohteista on kuitenkin sisustettu jonkin perheen toiveiden mukaan, joten makunsa kullakin :)

mustavalkoprintti
taideakustointi
Sama ruutukuviohan löytyi myös ihailemani "sinisen" olohuoneen matossa (tämä). Tekstiilien lisäksi ihailin vasemmassa kuvassa seinällä olevaa, akustoivaa taideteosta. Miten hyvä idea! Uusissa taloissa riittää kuutioita, mutta toisaalta kalustus on kevyttä ja monesti jopa niukkaa, eli kaikuminen saattaa olla ongelmana. Meidän matalassa talossa ei sitä ongelmaa ole, mutta jos olisi niin tällainen ratkaisu olisi minusta erinomainen.

työhuone
Pidin myös kovasti tästä yksittäisestä työhuoneesta: sen värit ja keveys miellyttivät silmääni erittäin paljon. Kovin käytännöllinen se ei silti taitaisi olla, ainakin itse tarvitse työhuoneessa isomman pöydän ja hyllyjä tai laatikoita säilytykseen...

kartta
Tämän työhuoneen seinällä oleva kartta oli kiva: sellainen kankainen, mihin oli tökitty nuppineuloja -oletan että perheen matkakohteisiin. Näitäkin on tietysti näkynyt jo jonkin aikaa, mutta tykkään edelleen siitä ideasta että matkoista olisi muistuttamassa jokin konkreettinen asia myös arjessa. Itse en tosin ole matkustellut niin paljoa että valtavan montaa neulaa saisin maailmaan tökättyä, mutta se on asia joka toivottavasti korjaantuu ajan kanssa :) (Ja epäkäytännöllisyydestä puheen ollen: mites tuon tuolin korkeus suhteessa pöytään ;))

Lisäksi vielä muutama yksittäinen huomio:

vedin
Nuo vetimet! Hengeltään muistuttavat nyt juuri kovasti pinnalla olevia By Lassen Stropp -ripustimia (siis näitä).  Ja tykkään, molemmista.

penkki
Tuo penkki! Ihana. Sellaisen haluaisin omaankin makuuhuoneeseen.

nojatuoli
Myös tämä nojatuoli on minusta kaunis. Meillä tosin ei nojatuoleja ole ollenkaan, enkä sellaista osaa kaivata.

Ja sitten vielä viimeisenä: alla olevan kuvan työtuoli nahkapunoksineen oli minusta erittäin kaunis. 

tuoli
Muuten huone ei ole minun makuuni yhtään: ehkä syy on noissa verhoissa, tai ruudullisissa lakanoissa. Molemmista tulee voimakas flash back jonnekin 90-luvulle tai 2000 -luvun alun tienoille. Huh. Muutenhan huone on aika perussiististi kalustettu, mutta jokin tuossa kokonaisuudessa häiritsee omaa silmääni.

Sellaiset messut :) Käteen jäi paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja muutama uusikin idea, mistä ilahduin erityisesti. Kuitenkin kokonaisuutena trendit olivat aika tuttuja, johtuen varmasti siitä että seurailen niitä muutenkin aktiivisesti blogien, lehtien ja joskus tv -ohjelmien kautta. 

Järjestelyistä muuten vielä iso kiitos: minusta messut olivat tällä kertaa hurjan toimivat kävijän näkökulmasta. Alue oli tiivis, joten kävelyyn ei tuhlaantunut paljon aikaa. Vessoja oli paljon ja ne olivat hämmästyttävän siistejä. Samoin ravintoloita oli mukavasti ja ainakin testaamamme hinta-laatusuhde oli mielestäni varsin kohtuullinen "messuvaraus" huomioiden. Messubussikuljetus Kivistön asemalle ja takaisin sujui ilman odotuksia tai ongelmia -kaikki toimi ainakin meidän vierailullamme moitteettomasti. 

Onko teille jäänyt tämän vuoden messuista tai messupostauksista jotain erityistä mieleen?

2 kommenttia:

 1. Moikka! Nuo ensimmäisen kuvan tyynyt kuuluvat omallekin himotuslistalle! Löytyvät mm. täältä: http://www.room21.fi/fi/artiklar/ikat-kerela-tyynynpaallinen-m-valkoinen-musta.html

  Suolainen hinta vain pistää arveluttamaan... (Ehkä sitten joskus taas työelämässä ;)) Olisi kiva kuulla joltakulta, ovatko laadukkaat. Eksyisiköhän tänne joku kommentoimaan asiaa? :) -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihanat! Vastaavia on aika monella merkillä, esim. nuo Haruniren olkkarin sohtatyynyt alaoikealla on kotimaisen 1X2 -merkin (http://1kertaa2.com/products/), mutta ne onkin sitten vielä kalliimmat... Olisi tosiaan mukava tietää ovatko hintansa väärtit, kummatkaan näistä kalliimmista. Muistelisin kyllä nähneeni budjettiversioita jossain elloksen, ikean ja h&m:n mallistoissa.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!