tiistai 11. elokuuta 2015

Asuntomessut osa 4: keittiöt ja ruokailutilat

Keittiöissä näkyi edelleen hyvin paljon "ei-keittiömäisiä" keittiöitä: vetimettömiä kaappeja ja kaikki mahdollinen piilotettu ovien taakse. Edelleen täysivalkoisia, mutta jonkin verran näkyi myös vaaleita puun sävyjä. Keittiöt olivat ehkä yllättävänkin pieniä ja "tavallisia" ottaen huomioon edelleen voimissaan olevan ruuanlaittotrendin. Vielä enemmän olin kuitenkin hämmästynyt ruokailutilojen ja ruokapöytien pienuudesta: esimerkiksi yhteen neljän hengen kotiin oli sisustettu ainoastaan yksi neljän hengen ruokaryhmä. Ei koskaan yhtään ruokavierasta..? Samoin ruokapöydät oli nyt monessa keittiössä liitetty saarekeen perään, jolloin ajatuksena on ilmeisesti, että tarvittaessa ruokapöytää voi "laajentaa" saarekkeen puolelle.

20150718-IMG_4279
Itse pidän siitä, että keittiö näyttää keittiöltä. Yllä olevasta keittiöstä kuitenkin pidin, vaikka se ei olekaan ihan perinteinen. Värit ovat superkauniit.

20150718-IMG_4227
Tässä keittiössä mielenkiintoni herätti "betoniset" alakaapit: ne kiehtovat minua kovasti, enkä ole aiemmin nähnyt sellaisia. Itse olisin sisustanut kokonaisuuden eri tavalla, mutta oli mukavaa löytää messuilta jotain uuttakin.

20150718-IMG_4339
Peruskeittiöön toi mielenkiintoa hiukan eri tavoin ladottu välitilalaatta. Huomioi myös ei-integroitu astianpesukone! Myös tou sama hanan muoto tuntui toistuvan keittiöstä toiseen, näkyy myös näissä kuvissa.

20150718-IMG_4232
Tässä kuvassa fiilistelin tuollaisen yläkaappivitriinin paluuta. Olen hiukan kahden vaiheilla: pidän vitriiniajatuksesta, sillä vaikka avohyllyt ovatkin kauniita, ei tällaisessa koirankarvojen kyllästämässä taloudessa mitenkään ole mahdollista säilyttää astioita siten. Vitriineissä on kuitenkin monesti 90 -lukulaiset vibat, joista en pidä. Tämäkään keittiö ei ole omasta mielestäni ihan napakymppi kokonaisuutena, mutta tuo vitriinihylly näytti vaihteeksi aika raikkaalta. Livenä pidin siitä vieläkin enemmän kuin tässä kuvassa.

Vielä kiinnitin huomiota yhteen asiaan ruokailutiloissa, nimittäin tuoleihin. Oma katseeni hakeutui jatkuvasti tällaisiin muhkeisiin, romanttisiin ja nojatuolimaisiin tuoleihin - ja selkänojan yksityiskohta miellyttää nyt kovasti silmääni.

20150718-IMG_4216
20150718-IMG_4300
20150718-IMG_4219
En kylläkään osaisi kuvitella tämän tyyppistä tuolia meille (edes olohuoneeseen, kuten alimmassa kuvassa), mutta jotain kivaa noissa on. Minusta.

Millaisista keittiöistä te pidätte juuri nyt?


3 kommenttia:

 1. Hmm, näistä keittiöistä jäi vähän valju olo. En tajua tuota ei-integroitua astianpesukonetta!

  Valkoiset tasot ovat ilmeisesti muotia ja ne näyttävät kyllä tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valju on aika hyvä sana minustakin: sellaisia "ihan kivoja". Ja totta, valkoisia tasoja oli paljon. Ovathan ne kauniita ja raikkaan näköisiä, vaan mahtaakohan ne värjäytyä...? Mietin meidän nykyisiä porkkana-bataatti-mustikka-sotkuja...

   Poista
  2. Mua kiinnostaisi sama asia, koska jos ne oikeasti pysyvät kauniina vuodesta toiseen, niin kelpuuttaisin kyllä meillekin!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!