lauantai 2. marraskuuta 2013

Happy Halloween

Jenkeissä halloweeniä vietettiin tietysti jo 31.10., mutta Suomessa käytäntö on vielä vakiintumaton. Osa juhlii amerikkalaista halloweenia lokakuun lopussa, mutta uskoisin juhlinnan Suomessa keskittyvän kuitenkin pyhäinpäivään, joka on kätevästi aina marraskuun ensimmäisenä lauantaina. Eli esimerkiksi tänään ;)

halloween


Minusta on hauskaa, että halloweenin vietto alkaa rantautua Suomeenkin. Pyhäinpäivän tarina Suomessa on tietenkin tummempi ja arvokkaampi, niinhän kaikki juhlat Suomessa. Yhtään edesmenneiden muistamista väheksymättä taidan silti preferoida amerikkalaista versiota: olkoon miten kaupallinen juhla hyvänsä, mutta minusta juhlimiseen ja hassutteluun ei koskaan ole liikaa hyviä syitä :) Etenkään näin keskellä pimeintä ja ankeinta vuodenaikaa. Ainakin omassa facebook- feedissäni on tänä vuonna näkynyt mitä hauskempia myös suomalaisissa kodeissa kaiverrettuja Jack O'Lantern -versioita ja oikein harmittaa etten tajunnut suunnitella itsellenikin kurpitsankaiverrustalkoita. Ensi vuonna voisi ehkä yrittää omaakin :)

Tänä vuonna emme ikävä kyllä pääse ystäviemme jo perinteeksi muodostuneisiin huikeisiin halloween -pirskeisiin (viime vuoden kuvia löytyy täältä), vaan oma pyhäinpäiväni sujuu rauhallisesti kotona. Mies on liesussa, mutta kutsuin kylään perhettä, jolle kokkailen tätä superherkkua. Mmmmm.

Mukavaa lauantai-iltaa :)

4 kommenttia:

 1. On kyllä kiva että Suomessakin Halloweenia juhlitaan nyt aika paljon, itseltä kyllä jäi valitettavasti aikalailla väliin tänävuonna..
  ehkä sitten taas ensivuonna suunnittelee ajoissa asun ja kaikki :-D

  Sarina x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Vähän samat fiilikset tosiaan täälläkin. Järkevä alkaisi nyt jo hamstraamaan kaikkea rekvisiittaa, saisi hyvällä alennuksella ensi vuotta ajatellen :)

   Poista
 2. Muistan niin hyvin ne viime vuotiset upeat kuvat, uusia odotellessa. :) Meillä oli myös tunnelmallinen ja juhlava päivä eilen, vietettiin synttäreitä Leineperin ruukin savipajassa. Kuvasin isän kameralla, toivottavasti saan kuvat pian käsiini...

  Sinulle on haaste blogissani: http://zubiscorner.blogspot.fi/2013/11/blogiperiaatteeni.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna oli kyllä oikein hyytävät tunnelmat! Ensi vuoden suunnittelu on jo alkanut, kun niin harmittaa ettei nyt päästy...

   Oi, Leineperin ruukissa on hienot puitteet! Odotan innolla kuvia :)

   Kiitos haasteesta, toteutan ilman muuta!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!