tiistai 5. marraskuuta 2013

Blogiperiaatteeni

Sain mielenkiintoisen blogiperiaatehaasteen ihanalta Suvilta Zubi's Corner -blogista. Kiitos vain :) Alunperin haaste on kotoisin Löytö -blogista.

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”


koirat Ohjeistuksena oli myös liittää postaukseen oma kuva. Käytän kuvituksena kännykkäräpsyjä viime viikolta: suunnittelin alunperin tekeväni viikon varrella -postauksen niistä, mutta jotenkin päädyin kuvaamaan lähinnä hassusti nukkuvia koiria omien tekemisieni sijaan ;) Omaan postaukseen niistä ei oikein riittänyt, mutta toimikoot tämän kuvituksena sitten.

Käytän Suvin otsikointia, sillä se vaikutti luontevalta myös itselleni.

Perusjutut

Aloitin bloggaamisen kahdesta syystä. Ensinnäkin, huomasin itse inspiroituvani ihan valtavasti lukemistani blogeista. Huomasin myös, että ne asiat joista inspiroiduin, olivat usein aika arkisia juttuja. Niinpä tuumailin, että saattaisin itsekin samalla tavalla onnistua inspiroimaan muita. Toinen syy oli itsekkäämpi: pakottautumalla kiinnittämään huomiota näihin arjeen pieniin kivoihin juttuihin blogin vuoksi, tulee arkea huomioitua itsekin uudelta kantilta. Siis silloinkin kun muuten tuntuu että ei ihan mene putkeen, auttaa kauniin kynttilän tai höyryävän kuuman kahvikupillisen kuvaaminen huomioimaan arjen pienetkin onnen hetket. Silloin niistä kasaantuu helpommin iso onni ja vastoinkäymiset on taas helpompi kohdata. Tämä blogi on siis hyvän tuulen, höpöjuttujen ja iloisen inspiraation paikka minulle, siksi käsittelen täällä vain korostetun pinnallisia ja neutraaleja asioita. 

Teksti ja ulkoasu

Kirjoittelen hyvin vapaamuotoisesti, enkä hio liikoja. Muuten ei tulisi koskaan valmista, sillä aina voisi tehdä paremmin ja hioa vielä vähän jotain. 

Tällä hetkellä minulla olisi paljonkin toiveita blogin ulkonäön suhteen, mutta ei oikein kärsivällisyyttä kahlata läpi satoja nettihakutuloksia teko-ohjeiden selvittämiseksi. Kokeilin jo tehdä joitakin pieniä muutoksia, mutta sitten kaikki vanhat postaukset heittivät häränpyllyä. *huokaus* Asia ei ole itselleni akuutti, mutta katsotaan saisinko jossain vaiheessa aikaiseksi kuitenkin tehdä sille jotain.

minä

Jumppa -minä :)

Kuvat

Kuvailen pääasiassa järkkärillä, mutta toisinaan myös kännykällä (kuten näkyy). Olen aina tykännyt valokuvaamisesta, mutta oikean harrastuksen alkuun olen päässyt vasta noin 1,5 vuotta sitten järkkärin hankinnan jälkeen. Olen mielestäni oppinut käyttämään kameraa ja sen säätöjä aika hyvin (enkä esimerkiksi oikeastaan koskaan enää kuvaa automaatilla). Seuraavana tavoitteenani olisi löytää jonkinlainen oma "käsiala" kuvaajana. Nyt kuvailen aika kliseisiä, ja nimenomaan vielä blogikliseisiä, kuvia ja kohteita. Tietoisena päätöksenä postaan blogiin toisinaan myös kaikkea muuta kuin täydellisiä kuvia, samasta syystä kuin tekstin kanssa en mieti liikaa: muuten kynnys julkaista mitään kasvaisi liian suureksi.

Olen kerran kuvannut pyynnöstä yksissä perhejuhlissa ja jännitin ihan kamalasti millaisia kuvista tulee. Niistä tuli kuitenkin aika hyviä ja olin superylpeä itsestäni. Paras kuulemani kohteliaisuus on ollut yksien kuvaamieni polttarien jälkeen, kun eräs itselleni ventovieras ihminen etsi minut käsiinsä vielä häissä ja tuli kehumaan polttarikansiota varten ottamiani kuvia ja kyselemään käyttämistäni objektiiveista jne. En pidä itseäni ihmeellisenä kuvaajana, joten vieraan ihmisen kehut tuntuivat erityisen hienoilta ja tuli tunne, että olen ehkä oikeasti kehittynyt asiassa :) 

Jos lainaan kuvia muualta, lisään kuvan alle aina linkin alkuperäiseen lähteeseen. Tämä on minulle tärkeä asia. Lisäksi, jos lainaan kuvaa suomalaisesta blogista, kysyn luvan aina erikseen bloggaajalta itseltään.

Postaustahti

Postaustahdista en ota paineita, vaan kirjoittelen ajan ja inspiraation sallimissa puitteissa. Tyypillisimmillään varmaan 5-7 kertaa viikossa, mutta tämä tosiaan vaihtelee vähän kausittain. Lisäksi näin pimeänä aikana postaustahti on hidastunut aivan selvästi, koska kuvaamiseen sopiva aika on niin minimissä.

Yhteistyöt ja mainonta

Blogini on niin pikkiriikkinen, että kovin paljon yhteistyötä tai mainontaa en ole tehnyt. Paitsi että blogi on kokonsa puolesta uskoakseni liian pieni useimpiin kampanjoihin (en tosin ole niihin yrittänytkään hakeutua), olen myös todella tarkka siitä, millaisia yhteistyökumppaneita voisin ajatella. Siis vain sellaisia, joiden tuotteita ja/tai palveluita käytän tai käyttäisin ja suosittelisin muutenkin.

Mahdolliset yhteistyöt/lahjat jne on aina merkitty tekstiin selkeästi (ensimmäisillä käyttökerroilla: paljon käytetyistä koruista esimerkiksi tuntuu hassulta miljoonatta kertaa mainita erikseen, että kyseessä on lahja).

sekalaisia

Mitä sitten tein viime viikolla? Ainakin bloggailin telkkarin äärellä, laitoin ruokaa (koira avusti, huomaa strateginen asettautuminen hellan ja leikkuulaudan väliin, optimikohta mahdollisesti putoavalle ruualle), käväisin Helsingissä työmatkalla, jossa samalla tapasin myös rakasta ystävää sushin merkeissä :)

Ikävät kommentit

Nyt sormet ristiin, puuta koputtamaan ja muuta sellaista, mutta lukijoideni täytyy olla aivan poikkeuksellisen fiksuja ihmisiä, sillä en ole saanut vielä yhtään ikävää kommenttia. Olenkin ajatellut, että jos sellainen joskus saapuu, se kertoo siitä että blogini on lopultakin breikannut, koska joku jaksaa vaivautua ;) No, rehellisyyden nimissä ikävien kommenttien puute kertoo uskoakseni paitsi, ja ennen kaikkea, blogini lukoijoiden fiksuudesta myös valitsemastani neutraalista (kaunis sana hajuttomalle ja mauttomalle ;)) linjasta. Sekä kenties jopa lukijakuntani iästä: tässä iässä useimmat tuppaavat olemaan jo hiukan varovaisempia kommenttiensa kanssa.

Ikävien kommenttien mahdollisuus mietitytti eniten ennen blogin perustamista ja suurella hämmästyksellä olen seurannut muutamissa muissa blogeissa joidenkin ihmisten tarvetta aiheuttaa toiselle pahaa mieltä. Samalla kyllä myönnän toisinaan ihmetteleväni joidenkin bloggaajien kykenemättömyyttä suhtautua rakentaviin kommentteihin järkevästi, mutta se onkin sitten jo aivan toinen asia.

Työhöni liittyvät asiat

En tee työkseni mitään kovin ihmeellistä, mutta koska työni ei millään tavalla liity bloggaamiseen tai niihin aiheisiin joista kirjoitan, pidän toistaiseksi kaikki työhöni liittyvät asiat täältä poissa. Jos tilanne joskus muuttuu, otan vapauden muuttaa noudattamaani linjaa :)

Vinkit bloggaamiseen

Rohkeasti vain! Itse olen saanut bloggaamisesta juuri kaikkea sitä mitä ajattelinkin -ja oikeastaan vielä enemmänkin. Kannattaa myös kysyä muilta bloggaajilta rohkeasti apua, moni antaa mielellään vinkkejä aloittelijalle. 

Laitan haasteen eteenpäin seuraaville upeille bloggaajille,  joiden ajatuksia aiheesta haluaisin kovin mielelläni kuulla :)

Mona's Daily Style - Mona

Stelle al Cioccolato -Kata

Girly Style -Anna


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Tuo on muuten NIIN totta, että oman blogin myötä tulee mietittyä enemmän, mitkä ovat olleet tavallisessa päivässä kauniita asioita, sellaisia joista voisi kirjoittaa. Tulee keskityttyä hyviin puoliin, koska eihän sitä nyt viitsi blogissa valittaakaan. Ja samalla huomaa, että mieliala kohenee ja kivoista kommenteista se vielä nousee toiseen potenssiin. :) Mukavaa marraskuista viikkoa, ei anneta säiden masentaa... <3, S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Ja kiitos samoin sulle <3 Kynttilät palamaan ja lämmintä juomaa mukiin -niillä pärjää jo pitkälle :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Tartun siihen heti, kun mulla on aikaa. :)
  Sun ja muidenkin tämän haasteen tehneiden vastauksia on ollut mukava lukea. Kiva tietää vähän taustoja ja ajatuksia blogin takaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Kiva kuulla ja odotan mielenkiinnolla sun vastauksia sitten kun ehdit :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!