torstai 10. toukokuuta 2012

Cristalliste

Ostin edellisellä kampaamokäynnilläni kampaajan suosituksesta Kérastasen uuden, erityisesti pitkille hiuksille suunnatun, Cristalliste-sarjan shampoota. Vasta nyt olen päässyt testaamaan Cristallistea ja tykkään!


Mietin shampoon ostoa hetken, koska olin lukenut siitä ristiriitaisia arvosteluja. Keskustelin asiasta kampaajani kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että tuotteen vastaanottoon vaikuttanee aika vahvasti ainakin odotukset siitä, miten selviksi pelkkä shampoo hiukset jättää. Käytin kymmenisen vuotta pelkkiä Tigin shampoita, joiden jäljiltä hiukset ovat selviä jo ennen hoitoainetta. Tykkäsin Tigistä, mutta ihan puhtaasta vaihtelunhalusta siirryin pari vuotta sitten kokeilemaan muitakin merkkejä: lähinnä Kérastasea ja Kevin Murphya. Näistä merkeistä kaikki kokeilemani shampoot jättävät (vähintään puoli)pitkät, paksut ja värjäyksistä jonkin verran kärsineet hiukseni hiukan "takkuisiksi", eikä edes hoitoaine + jätettävä hoitoaine selvitä hiuksia kokonaan, vaan harjaa joutuu käyttämään ihan selvitystyöhön. Shampoon vaahtoavuus ei myöskään ole yhtä hyvä kuin Tigissä. Ero johtuu kampaajani mukaan siitä paljonko ja minkä kokoisena silikoni shampoossa on: nyrkkisääntönä mitä enemmän, sen selvemmät hiukset ovat jo valmiiksi. Hiusten repiminen on huono juttu, mutta niin on paljo silikonikin: jokainen tehköön valintansa.

Itse tykkään Cristallistesta (minulla on paksujen hiusten versio, hennoille hiuksille on omansa), joka muuten on silikoniton, parabeeniton ja väriaineeton. Shampoo vaahtoaa melko helposti (paremmin kuin muut kokeilemani Kérastaset ja Kevin Murphy) ja tuntuu ihanan kermaiselta, jonka lisäksi tuoksu on mielettomän hyvä: melko hento, mutta erittäin miellyttävä (siis kaukana Tigin karkkituoksuista, joista kyllä tykkäsin myös). Hiuksien selvittämiseen joutuu käyttämään harjaa, mutta pienet takut selviävät nopeasti, joten itselleni tämä ei ole ongelma (hoitoaineena käytän edelleen Kevin Murphyn ihanaa Angel (edit: Washia) Rinseä ja lisäksi tällä hetkellä käytössä on L'orealin Mythic Oil hiuksiin jätettävänä hoitona). Cristalliste lupaa "Täydellisen puhtaat, vapaasti hulmuavat ja höyhenenkevyet hiukset." ja minusta lupaus tulee lunastettua: pesun jälkeen hius on pehmeä ja ilmava. Olen tottunut pesemään hiukseni joka päivä (eli siihen, että ne tuntuvat aina todella puhtailta), mutta nyt olen alkanut ensimmäistä kertaa ikinä miettimään pesuvälin harventamista, koska tukka ei yhden päivän jälkeen tunnu rasvaiselta edes minusta. Lisäksi hiukset ovat upean kiiltävät. 

Omasta puolestani siis suosittelen lämpimästi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!