torstai 1. maaliskuuta 2012

Tiistainen hengähdystauko arjen keskellä

Tiistaina virkistäydyin aamun ja illan työrupeaman välissä viettämällä päivän ystäväni seurassa taiteen, shoppailun ja hyvän ruuan merkeissä. Perjantaina emme päässeet Ateneumissa kahvilaa pidemmälle, mutta tällä kertaa kävimme katsomassa Carl Larssonin "Hyvän elämän jäljillä"- näyttelyn. Larssonin maalaukset kuvaavat idyllistä lapsiperheen arkea hyväntuulisella ja satukirjamaisella otteella. Larssonin aikalaiset ovat kritisoineet kuvia liioitellunkin idyllisiksi ja toisaalta ne olivat aikanaan jopa radikaaleja kuvauksia mm. lasten ja aikuisten suhteista. Oli miten oli näyttely oli minusta varsin virkistävän positiivinen usein kovin tummanpuhuvan taiteen keskellä ja käynnistä jäi hyvä mieli. Näyttelyyn oli myös järjestetty kaikenlaista puuhaa perheen pienimmille- vinkkinä jos tätä lukee joku "lapsellinenkin" :)

Ateneumista suuntasimme suoraan Stockmannille: ulkona vallinnut lumimyrsky ei houkutellut kuljeskelemaan ulkona. Minimoimme siis pihalla tarpomisen ja päätimme myös kahvitella Stockan suojissa, kahdeksannessa kerroksessa. Se ei normaalisti kuulu suosikkikahviloihini, mutta tässä tapauksessa tarjosi täydellisen ratkaisun.


Herkuttelin kuvan antipasto-leivällä (vaikkakin pelkkä antipasto olisi oikeastaan riittänyt ja leivän olisi voinut jättää pois...) ja minileivoksilla. Nams. 
Tällä kertaa onnistuin myös pitämään kukkaroni nyörit supussa ja toimin ainoastaan makutuomarina, alkuperäisen suunnitelman mukaan. Reissu oli ystäväni osalta varsin tuloksekas, joten loppu hyvin kaikki hyvin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!