keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Meanwhile in Tallinn

Maanantaina ilmeisesti satoi Helsingissä koko päivän. Onneksi minä olin lähtenyt pienelle kesälomaretkelle parin ystäväni kanssa lahden eteläpuolelle eli Tallinnaan. Oli sielläkin hiukan harmaata kun saavuimme, mutta ruokailun jälkeen maisema näytti vähän toisenlaiselta :)Olimme maissa vain todella lyhyen aikaa, joten keskityimme hyvien ruoka- ja kahvipaikkojen löytämiseen sekä kaupungilla leppoisasti kiertelyyn. Shoppailua emme juurikaan harrastaneet tällä kertaa, mutta ihastuttavan Kohvieri- nimisen kahvi- ja teekaupan (Olevimägi 11) ohitse emme pystyneet kävelemään sieltä leijailleen herkullisen tuoksun vuoksi. Eriskoiskahvit ja -teet olivat huomattavasti Helsingin hintoja edullisempia, joten ostin Irish Cream-teetä ja Wiener Toffee- maustettua kahvia. Mmmmm.

Kysyimme Kohvierin supermukavalta myyjältä suosituksia lounaspaikoiksi ja saimme pari hyvää vaihtoehtoa. Päädyimme valitsemaan Tallinnan vanhimman pubin Hell Huntin, joka kuulemma on myös paikallisten lounastajien suosiossa. 


Paikka olikin todella rento ja viihtyisä. Itse tilasin salaatin savustetulla lohella ja kapriksilla, seuralaiseni söivät toastia ja juustoleipää. Kaikkien ruoka oli todella hyvää, joskin oma salaattini ei ollut järin iso, vaikka tilasinkin suuremman koon. Onneksi en ollut sudennälässä, joten tällä kertaa pienempikin riitti vallan mainiosti. Sen sijaan etenkin juustoleipä oli varsinainen "rekkamiehen annos", siis todella täyttävä. Palvelu oli ystävällistä ja ripeää. Me joimme lounaamme kanssa talon oman panimon päärynäsiideriä, mutta oluen ystävillekin näytti olevan runsaasti vaihtoehtoja. Suosittelen siis lämpimästi :)

Kahvia nautimme viehättävästi sisustetussa Café Mademoisellessa. Leivos oli taivaallisen herkullinen ja hinnat edullisia, mutta palvelu ei ollut järin ystävällistä. Lisäksi kahvinautintoa heikensi oleellisesti viereisessä huoneessa tehdystä remontista kantautunut korvia huumaava melu. Remontin valmistuttua tämäkin kahvila on visiitin arvoinen :)

Paluumatkalla kuuntelimme trubaduuria laivan pubissa. Jammailusta päätellen taisi olla aika hyväkin ;)

Ihanan rentouttava, pieni arjen piristys. Helppo toteuttaa pienelläkin budjetilla ja lyhyellä varoitusajalla. Suosittelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!