lauantai 30. kesäkuuta 2012

Extreme Makeover- Closet Edition

Tässä vihdoin ja viimein lupaamiani tuloksia vaatehuone-projektini tiimoilta. Olen itse aivan SUPERtyytyväinen lopputulokseen, mutta en tiedä välittyykö muutoksen vaikuttavuus ihan täysillä kuvista (toivottavasti!). Ikävä kyllä tietenkään tilan perusongelmaa, eli pientä kokoa, en pystynyt muuttamaan. Mutta muutoin tila on nyt sekä paljon kauniimpi, että ennen kaikkea paljon toimivampi: siellä on enemmän säilytystilaa, kaikki on siistimpää ja helpompi siivota. Lisäksi sain toteutettua jo kauan haaveilemani ajatuksen korujen esillepanosta. 

Rakastan ylipäänsä ajatusta omassa vaatekaapissa "shoppailusta": siis siitä, että omaan vaatekaappiin voi mennä valitsemaan vaatteita kuin kauppaan. "Tuotteet" ovat kaikki juuri minulle sopivia ja niiden esillepano on houkutteleva. Muistan mitä omistan, eikä mitään hautaudu käyttämättömänä jonnekin kaapin perälle. Idean toteuttaminen vain vaatii paljon tilaa laittaa kaikki esille kauniisti- ja hyvää järjestystä tietenkin. Nyt ollaan mielestäni taas askel lähempänä ajatuksen toteuttamista :)

Yleisnäkymä vasemmalla ennen: sekava. Epämääräisiä ja pursuilevia kasoja, mistä on hankala etsiä ja löytää yhtään mitään. Epäsiistiä, rumaa.

Yleisnäkymä oikealla jälkeen: lattialle on saatu lisää tilaa ja kaikki tavarat ovat paitsi omissa säilytyskalusteissaan/-laatikoissaan myös siististi, vain yhdessä rivissä (vrt. kenkälaatikot ennen) ja helposti löydettävissä. Lisäksi lattiaa paljastui sen verran lisää, että sain maton sisään, joten (mini) walk in coset/"shoppimainen"-tunnelma vahvistuu :) 

Roikkuvien tangon yläpuolella olevalla hyllyllä oli ennen... noh, kasoja. Ja sälää.

Hyllyn päällä on edelleen suunnilleen samat kamat, mutta näky on aika paljon esteettisempi ;) Vasemman nurkan Kassett- laatikot hankin viime viikolla Ikeasta (minulla on samaa sarjaa työhuoneessa useita ja ne ovat minusta sekä ihan nättejä että tosi kestäviä), keskellä oleva Luhdan valkoinen papaerinarukori ja oikean reunan (ehkä Kodin Ykkösestä aikanaan hankittu..?) pajukori olivat vanhoja. 


Roikkuvien tangon alaosakin (ja koko huoneen lattia jos oikein tarkkoja ollaan...) oli melkoinen sillisalaatti ennen, nyt tavarat ovat siististi laatikoissa ja kassissa. Ja pitkien juhlapukujen helmatkin saavat nyt roikkua vapaasti, kun tavarat niiden alapuolelta saatiin muualle.


Jotenkin en aiemmin nähnyt mitään vaihtoehtoa "ennen" kuvan kaltaiselle (epä)järjestykselle: rippilahjaksi saamani arkku kätki sisäänsä kaikki koruni, jonka lisäksi laukut olivat epämääräisissä läjissä eri aikoina hankkimissani koreissa. 

Kevään korvalla olen ollut monella tapaa kovin inspiroituneella tuulella ja mietin paljon myös sisutusjuttuja. Otolliseen maaperään siis osui, kun näin Sofiasfina- blogissa Destinyn korvakorutelineen ja ihastuin siihen niin paljon, että aivoni saivat riittävän hyvän syyn kehitellä paikka telineelle ;) Siitä siis kaikki lähti. Jokin lamppu syttyi ja yhtäkkiä tajusin että a) arkun ei tarvitse olla vaatehuoneessa ja b) huone on paljon isompi kuin olin kuvitellut, joten sinne mahtuu aivan hyvin myös suurempi säilytyskaluste. Itseasiassa alunperin suunnittelin pienempää lipastoa, mutta vasta Ikeassa mittaillessani tajusin, että tuollainen samankokoinen Malm-lipasto, joka meillä jo onkin työhuoneessa, mahtuu myös vaatehuoneeseen. Ja koska säilytystilaa ei koskaan ole liikaa, päädyin tuohon vaihtoehtoon joka osoittautuikin aivan loistovalinnaksi.

Nyt sain myös isommat laukut siististi täytettyinä hyllylle: esille ja paremmin pölyltäkin suojaan. Iltalaukkuni majailevat tätä nykyä lipaston laatikossa.

Paitsi siis, että tila on nyt todella paljon aiempaa toimivampi, miellyttää erityisesti se, että sain vihdoin järjestettyä koruni esille toivomallani tavalla. Kakkuteline ja peili Ikeasta, korvakoruteline Destinystä, josta nappasin muutama viikko sitten viimeisen tuota mallia olevan kappaleen (kauppaan jäi vielä pienempiä versioita). Pöydällä lisäksi rakkaalta ystävältä lahjaksi saamani Iittalan Vitriini- vihdoinkin arvoisellaan paikalla esillä, paikassa jossa se ilahduttaa minua joka päivä.

Loput korut (mm. helmet, joita en halua altistaa turhalle auringonvalolle) ovat tätä nykyä yhdessä lipaston laatikossa (myös valkoinen kangaslokerikko Ikeasta), joista nekin on helppo katsastaa ja valita mitä haluaa.

Aika pienellähän tuo muutos loppujen lopuksi saatiin aikaan: sekä rahallisesti pienellä panostuksella ja jo olemassa olevia juttuja hyödyntäen että pienillä kikoilla. (Ja vielä tietenkin voisi hankkia yhtenevät kenkälaatikot jne jne, mutta kaikkea ei pysty kerralla laittamaan uusiksi.) Ehkä joku fiksumpi tyyppi olisi tajunnut tämänkin ratkaisun jo kauan sitten, mutta itselleni oivallus ja sen toteuttamisen tuoma riemu on ollut suuren suuri :)

Jaa-a, itse olen niin innoissani, että suunnittelen uuden vaatekaappini "avajaisten" kunniaksi skumppabileitä ;) 

Vai mitäs mieltä siellä ollaan, hot or not?

P.S. Ja vähänkö olen ylpeä siitä, että kasasin tuon lipaston ihan itse! Rakko tosiaan tuli kämmeneen siitä ruuvaamisesta, en ole ruumillisen työn tekijä juu ;) Mutta olihan se aika hauskaa ja tarjosi enemmän onnistumisen elämyksiä kuin turhautumisen hetkiä. Tosin pelkäsin koko kasaamisen ajan että joku osa puuttuu tai on rikki, sitä en ehkä olisi kestänyt... onneksi kaikki meni kerralla oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!