keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

About Bags

Argh, julkaisin tämän tekstin jo eilen illalla, mutta jostain syystä blogger oli palauttanut sen luonnokseksi. Uusi yritys siis :)

Upea BagMiss- postasi tänään julkkisten suosikkilaukuista (Hermes Birkin, Chanel Flap Bag, Celine Luggage tai Phantom tote, Celine Classic Box Bag, Alexander McQueen skull clutch, Balenciaga Motorcycle/City handbag ja Proenza Shouler PS1) ja aihe sai minut pohtimaan- miksi onkaan niin, että kaikilla julkkiksilla on kaikki samat laukut samaan aikaan? Ymmärrän toki halun hankkia klassikkolaukkuja ja sen, että ihastuminen samoihin laukkuihin saattaa sattua samaan aikaan monelle ihmiselle- kun näitä samoja laukkuja näkyy kaikialla. Kuitenkin, jos itselläni olisi käytössä yhtä paljon rahaa laukkuhankintoihin kuin näillä julkkiksilla on, yrittäisin luultavasti nimenomaan etsiä jotain sellaista, mitä muilla ei ole. Pikkumerkkien tai tuntemattomampien suunnittelijoiden ihanuuksia. Herkkuja suoraan käsityöläisiltä.


Oma laukkukokoelmani on vielä varsin vaatimaton, suorastaan niin pieni, ettei kokoelmasta itseasiassa oikein voi edes puhua. Olen kalliimmissa laukkuhankinnoissani kuitenkin panostanut klassikoihin (kuvassa päivittäin käyttämäni Mulberryn klassikkolaukku Bayswater): koska minulla on käytössäni rahaa laukkuhankintoihin vain hyvin rajoitettu määrä, olen halunnut sijoittaa ne sellaisiin laukkuihin, joita voin olla täysin varma rakastavani myös 10 vuoden päästä. Ja joiden tiedän kestävän käytössä.

Erikoisinta omassa "kokoelmassani" edustaa toistaiseksi tämä Mulberryn Daria Pouch vaaleanpunaisena ruusukultaisin yksityiskohdin. Tosi "rohkeaa" indeed ;) 

(Kädessäni LV Mini Pochette)

Vaikka minulla olisi rajaton, tai edes huomattavasti suurempi, laukkubudjetti, ostaisin silti varmasti myös klassikkoja ja suurten talojen malleja itsekin. Mutta haluaisin kuitenkin erityisesti panostaa nimenomaan uusien löytöjen tekemiseen. Ostaisin mieluusti muutenkin jo nyt paljon enemmän käsityöläisiltä, koska siten saa paitsi yksilöllisiä tuotteita, vain siten voi olla täysin varma missä oloissa laukut on tehty. Muutamat luksusmerkitkin ovat nimittäin ikävä kyllä jääneet kiinni laukkujen teettämisestä hikipajoissa. Eurooppalaisissa hikipajoissa, mutta yhtä kaikki. Sinisilmäinen ei siis pidä olla näiden tunnettujenkaan merkkien suhteen; vaikka tietenkin  itsekin oletan maksavani niissä merkin lisäksi myös laadusta.

En tiedä sitten mikä noiden julkkisten arkuuteen on syynä: pelätäänkö oman maun näyttämistä valintojen kautta ("mitä jos tämä ei muiden mielestä olekaan yhtä cool kuin omasta mielestäni..?") tai, kuten BagMiss ehdotti, eikö muutoin ole varmasti selvää miten kallis laukku olalla keikkuu...?

Mielenkiintoinen ilmiö joka tapauksessa. Onkohan kukaan muu kiinnittänyt asiaan huomiota? Ja millä perusteella itse teet laukkuhankintasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!