sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Thoughts About Shoes- and My Newest Pair

Viimeinen (toivottavasti...) ale-etappini oli siis Zio perjantaina. Ehkä muistatkin kun viikko sitten haaveilin nudeista kengistä ja mietin Zion aleissa piipahtamista. En tosissani uskonut, että mitkään Pura Lópezin nudet perusmallit olisivat alessa, mutta kuinkas kävikään...

Aleprosentti noissa oli vasta 20, mutta kun yhdestä mallista oli jäljellä juuri se puolikas koko minkä tarvitsen, en todellakaan jäänyt odottelemaan...

Nämä kaunokaiset siis vain odottelivat, että saavun kauppaan.

Olen niiin tyytyväinen löytööni, vaikka luottokortti joutuu kyllä jäähylle tämän jälkeen...

Sovittelin myös Mangossa yksiä ihania, punaisia (!), kenkiä, mutta vaikka niissä muuten oli hyvä lesti ja ne olivat jopa aitoa nahkaa, niiden korot olivat jotenkin todella huterat. Onko muilla samanlaisia kokemuksia Mangosta, vai sattuiko minulle vain todella huono pari? Tai ylipäänsä ketjuliikkeiden (esim. Zara, H&M jne.) kengistä? Monet tuntuvat löytävän näistä liikkeistä kauniita kenkiä edullisesti, mutta vaikka ne ovat kauniita kyllä, niin itselleni niiden laatu vain on kerrasta toiseen pettymys (olen kerran ostanut yhdet Zaran kengät ja sovittanut useita eri malleja eri ketjuliikkeissä, samalla lopputuloksella). Täytyy kyllä myöntää että entisenä kenkämyyjänä olen todella tarkka kengistäni, enkä siedä minkäänlaista epämukavuutta, huojumista tai muitakaan kompromisseja niiden suhteen. Olin suorastaan pöyristynyt, kun yksi ystäväni kerran vuosia sitten kenkäostoksilla sanoi että "ainahan uudet kengät sattuvat aluksi". Eivät kyllä satu! Tai ainakaan niiden ei kuulu sattua, edes aluksi. Hyvä kenkä tietysti muokkautuu käyttäjänsä jalkaan ja oikein istuvakin kenkä saattaa ennen muokkautumista aiheuttaa rakkoja, mutta sattua kengän ei kuulu missään vaiheessa, ei todellakaan. Sen pitää tuntua jalassa hyvältä heti.

Muita kenkäniuhoja..?Nyt asuni häitä varten on täydellinen :)

6 kommenttia:

 1. Kyllä kenkien pitää tuntua heti hyvältä jalassa eikä vaan näyttää. Eräs kenkäkauppias sanoi minulle joskus, kun löysin aivan ihanat kengät, mutta kokoa liian pienet, että eihän se haittaa, kun istut vaan nättinä ne kengät jalassa.. En ostanut :D H&M:stä löysin alkukesästä alennuksesta kivat kengät 10 eurolla ja epäilykset olivat suuret, mutta kengät olivat aivan loistavat etelän reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Tiedän kyllä sellaisia ihmisiä, jotka olisivat ostaneet nuo kokoa liian pienet kengät. Itse en vain ymmärrä: koska on olemassa sellaisia kenkiä jotka ovat sekä upean kauniita että hyviä jalassa, niin miksi tuhlata aikaa epämukavuuteen ja kaiken lisäksi pilata ainoat jalkansa prosessissa..? Vaikka itse en ole siihen vielä sortunut, niin paremmin ymmärrän vaikka halun ostaa upeat, mutta väärän kokoiset kengät hyllylle pelkästään näytille! Ja onnittelut hyvästä H&M- löydöstä, mäkään en sitten vielä luovuta ketjukauppojen suhteen ;)

   Poista
 2. Ihanat kengät! Minäkin kävin Ziossa tänään, mutta en löytänyt mitään "täydellistä". Kokoni on 35, joten valinnanvaraa ei aina pahemmin ole... Olen tosi nirso kenkien suhteen, eikä hintakaan saisi olla korkea... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olin kyllä tyytyväinen löytöön :) Ja tuo koko 35 on tosiaan hankala: minulla on myös lähipiirissä muutama samaa kokoa käyttävää ja hyvien (=sekä kauniit että istuvat) kenkien löytäminen on heille aina juhlan paikka. Nirsoilu näissä asioissa ei minusta ole ollenkaan huono juttu :)

   Poista
 3. Ah miten hienot kengät! Puran kengät on kyllä hyvät jalkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja niinhän ne tosiaan ovat, hyvässä lestissä ei tunnu korkokaan missään :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!