keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Jääteetiistai

Eilisen lomaohjelmassa oli asioilla juoksemista kaupungilla ja sen jälkeen hyötykasviyhdistys Annalan järjestämä yrttijääteentekokoulu ystäväni kanssa.

Tiesittekö, että jäätee kannattaa tehdä kylmään veteen? Kylmä vesi kaadetaan teelehtien päälle, annetaan hautua 2-6 tuntia jääkaapissa ja sen jälkeen maustetaan oman maun mukaan, noinnniinkuin karkeana yleisohjeena. Aika jännä, itse olin kuvitellut, että veden pitää olla kuumaa maun irrottamiseksi, mutta päinvastoin, kylmä vesi varmistaa ettei teestä tule kitkerää. Lisäksi opin, että teen teko on todella luovaa, kaikkea voi kokeilla oman mielen mukaan :)

Mmmmmm.... saimme maistella useita erilaisia teemakuja. Kaikki olivat hyviä, mutta ehdottomaksi suosikiksi valikoitui rooibos-teehen tehty raparperi-mansikkatee :) Yksityiskohta päivän asusta. Rannekorut/ Snö of Sweden ja toinen Zurichistä jostakin pikkukaupasta.  

Annalan ympäristö (Arabianrannassa) on muutenkin aivan ihana. Tarhoissaan usein käyskenteleviä suloisia poneja ei ikävä kyllä tällä kertaa nähty...
Illalla grillattiin vielä hiukan. Pyysin miestä ottamaan päivän asu- kuvan. Itse kuvittelin vielä olevani kohtuullisen freesinä, mutta kuvat todistivat toisin; Tämä oli se jossa näytin vähiten väsyneeltä, mutta silti oli pakko sensuroida tuo silmän seutu... päivä oli ihana, mutta melko pitkä :)


Zaran pellavapaita oli täydellinen kaupungille. Jalassa Riikasta hankitut merkittömät leggarit ja Wondersin baltsut. Korvikset ostin Wanhan joulumyyjäisistä joltain käsityöläiseltä jo pari-kolme vuotta sitten, ikävä kyllä en muista merkin tai tekijän nimeä :( Kaulassa roikkuu Kalevala Koru, jota tosin kuvasta ei juuri näy. Sain aikanaan rippilahjaksi kasan Kalevala Korun koruja, joita en ole käyttänyt yli kymmeneen vuoteen, mutta jotka "löysin uudelleen" tänä kesänä. Nämä ovat sitä vanhaa Kalevala Korun tuotantoa, eli pronssikautisten hautalöytöjen pohjalta tehtyjä malleja. Näiden muotoilu tosiaan kestää aikaa!

Vitsit että olen ihan innoissani, tällä ja ensi viikolla on tulossa vaikka mitä kivoja juttuja! Olen loppuviikosta lähdössä maalle ja tarkoituksena on mm. jazzailla Porissa, käydä Tampereella asuntomessuilla ja hiukan laittaa jalalla koreastikin.... kaikenlaista kivaa ja erinomaisen loistavassa seurassa tietenkin :) 

4 kommenttia:

 1. Nuo jääteet näyttävät kyllä todella herkullisilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne olivatkin :) Nyt pitäisi enää kehittää raparperimehua jostain, koska ei mansikka-raparperiyhdistelmän voittanutta!

   Poista
 2. En olekkaan tiennyt miten jääteetä valmistetaan itse. Pitääkin testata, kun kuuma tee ei helteillä maistu (jos niitä helteitä nyt olisi edes) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, helteillä tuo on kyllä ihan parasta! Muutenkin kesällä helle olisi vaihteeksi ihan kivaa... n. 1 rkl haluttua teelajiketta/2-3 dl vettä ja n. 1 tl sokeria/hunajaa maun mukaan, + mausteet maun mukaan :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!