tiistai 11. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivätunnelmia vielä

Itsenäisyyspäivää vietimme kotosalla ystävien kera. Pieniä jouluisia juttujakin kerkesin vihdoin laittamaan esille :)

IMG_4458
Askartelin olohuoneen seinälle Koti ja Keittiö- lehden joulukuun numerosta inspiroituneena joulukorttikuusen. En oikein saanut sommiteltua siitä sellaista kuvaa kuin miltä se minusta livenä näyttää (ja alareunakin on vino, huomaan..), mutta aika hauska se on minusta kuitenkin. Vai mitä tykkäät :)?

IMG_4478
Ystävien saapuessa meille tarjoilin päärynäglögiä, jonka ohjeen olen löytänyt Yhteishyvästä (täältä). On muuten tosi hyvää! Eikä ollenkaan liian makeaa, vaikka siihen tulevista aineksista voisi niin kuvitellakin. 

IMG_4461

Leivoimme aluksi yhdessä Hesarista (täältä) hiljattain bongatulla ohjeella "Omena-rosmariinisiirapilla silattuja punajuuri-fetatartaletteja". Aivan älyttömän hyvää! JA helppo tehdä.

IMG_4480
Kuvassa myös vilaus päivän asua :)

Mulla on muuten aivan uskomaton mokaputki menossa näiden meidän leipomisten kanssa: kahdesti olen myöhästynyt leipomistilanteesta ja nyt unohdin osta punajuuria. Siis meidän PUNAJUURI-feta tartaletteihin... No, onneksi mies pelasti tilanteen ja löysi aina auki olevalta huoltoasemalta valmista punajuuri-perunasosetta, joka toimi itseasiassa aivan loistavasti. Ja jonka ansiosta tuon piirakan (niin, niitä tartalettivuokiakaan ei meillä ole...) tekeminen oli vieläkin nopeampaa ja helpompaa kuin ohjeen mukaan. Siis oikeastaan suosittelen!

IMG_4486
Mmmm...

IMG_4496
NIIIN hyvää! No, kuva puhuu puolestaan: hyvä kun kerkesin ottamaan yhtään kuvaa ennen kuin koko piirakka hävisi parempiin suihin ;) Palan painikkeeksi hiukan kuohuvaa: Elysée Arcticia, joka oli itseasiassa jopa yllättävän hyvää. Maussa oli Suomi- teemaan sopivasti häivähdys lakkaa :)

IMG_4503
Kahvipöytään tein tämän joulun ensimmäiset joulutortut. Mä onnistun joka vuosi unohtamaan kuinka helppoja ja nopeita ne onkaan tehdä! Kuvassa näkyvät myös ystäväni tuomat "Suvin roisit suklaaruudut". Joissa roisia on siis voin ja sokerin määrä... tuohon päälle vielä vaniljajäätelöä ja NAM.

IMG_4509
Tämä veikeä pöllö ja lisäksi pöydällä näkyvät lumihiutale- ja peurakynttilät olivat muuten ne jouluiset ostokseni Porin reissulta, joista vähän vihjasinkin jo. Maria Drockilan kynttiläpajalta. Aina ihania, eikö?

Hyasintin tuoksu tuo minulle joulun tunteen (kuusen tuoksun lisäksi) :) Mies on hiukan allerginen, joten en voi toteuttaa haluani levitellä niitä tuoksumaan ympäri asuntoa ja joka huoneeseen. Mutta yhden sentään saan, sitä sitten tuoksuttelen nenä kiinni kukkasessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!