lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulu-Porvoo

Kyllä nyt on virittäydytty joulutunnelmaan: juhlittu pikkujoulua, käyty vanhassa Porvoossa tunnelmoimassa eilen ja tänään Ylioppilaskunnan laulajien joulukonserissa. Sekä Porvoon reissu että YL ovat jo muodostuneet perinteeksi: Porvoossa taidettiin nyt olla kolmatta kertaa ja YL:n konsertissa muistaakseni peräti viidettä kertaa ennen joulua.

Porvoon reissulle lähti illan juhlinnasta sen verran väsynyt bloggaaja, että kaikki kamerat kännykkää lukuun ottamatta jäivät kotiin. Onneksi huonolla bloggaajalla on erittäin hyviä ystäviä, joista yhdellä oli mukanaan kamera ja joka ystävällisesti luovutti kuvia myös blogiani varten. Kiitos näistä kuvista siis kuuluu ystävälleni Hanna Saloselle :)

DSC_0169

Porvoon reissuni kulkevat kesät talvet samaa kaavaa: ensimmäinen pysäkki on aina tunnelmallinen kahvila Helmi. Upea miljöö ja sekä suolaisia että makeita herkkuja.

DSC_0163
Olen käynyt Helmessä monen monta kertaa ja ollut aina pelkästään ihastunut käyntini jälkeen. Tällä kertaa sattui kuitenkin tosi kummallinen ja ikävä juttu: bebe- leivokseni maistui jotenkin oudolta. Maistatin palaset myös ystävilläni ja hekin olivat samaa mieltä. Maku ei välttämättä ollut pilaantunut, vaan saattoi myös johtua vaikka jostain vitriinin toisesta tuotteesta tarttuneesta hajusta. Koska täyte on kreemiä, en kuitenkaan uskaltanut syödä leivosta vaan vein sen takaisin ja kerroin oudosta mausta. Sanoin että en vaadi mitään, mutta että itse en ainakaan uskalla syödä. Vastauksena tähän sain kuulla että ne on saatu leipomosta aamulla, eikä niissä voi olla mitään vikaa. Pyysin että maistavat itse, että onko heidän mielestään normaalin makuinen. Eivät maistaneet, vaan kertoivat että leivoksissa ei voi olla vikaa: ne on 30 vuotta tuotu samasta paikasta eikä koskaan ole ollut valittamista. Poistuin paikalta sanoen etten tarkoittanut mitään pahaa, mutta että jos joku kämmi on käynyt niin joku voi sairastua. Yhden puolihuolimattoman pahoittelun sain tarjoilijalta, kun samalla omistaja jäi kovaan ääneen selittämään että ei ole heidän vikansa, ei ole heidän vikansa. Olisin nyt vähintäänkin odottanut kunnon pahoitteluja ja vaikka sanoin heti etten vaadi mitään, niin rehellisesti kuvittelin toki saavani uuden tuotteen tilalle. Sen sijaan jäi paha maku suuhun. Kirjaimellisesti.

DSC_0164
Näin ei ole koskaan ennen käynyt ja tälläkin kertaa kaikki muut syötävät olivat erinomaisen hyviä. En ole koskaan ennen kuullut, että kahvilanpitäjä reagoisi valitukseen tuolla tavalla. Uskomatonta minusta.

Haluan vastapainoksi kertoa yhdestä erinomaisen hyvästä palvelukokemuksesta, kun kävin keskiviikkona työkaverini kanssa pizzalla Virgin Oilissa. Työkaverini tilasi pizzan, mutta kun se tuotiin pöytään se oli eri kuin mitä hän oli tilannut. Hän päätti kuitenkin syödä pizzansa, sillä meillä oli nälkä ja aikataulukin vähän tiukalla. Tarjoilijan hakiessa lautasia pois kerroimme, että pizzat olivat kyllä hyviä, mutta että toinen tuli väärin. Tarjoilija muisti heti mitä olimme tilanneet ja kävi ilmi, että olimme itse tilanneet toisen pizzan väärin: listalla oli kaksi lähes samannimistä pizzaa ja olimme sotkeneet niiden kanssa. Pahoittelimme tarjoilijalle että kyseessä olikin oma virheemme, jonka jälkeen tilasimme vielä kahvit. Tarjoilija toi ne pöytään ja kertoi että talo tarjoaa. Siihen tietysti yritimme estellä, että ei ole tarpeen kun itse olimme mokanneet, mutta lopulta siinä kuitenkin kävi niin, että saimme kahvit kaupan päälle. Siis miten totaalisen eri tavoin voidaan suhtautua reklamaatioihin?!? Tuosta Helmen vierailusta tuli sen verran ikävä fiilis, että joudun tosissani pohtimaan haluanko sinne enää uudelleen. Sen sijaan Virgin Oiliin tekisi mieli suunnitella hiukan rauhallisempaakin syömähetkeä pidemmällä kaavalla ja  kenties isommalla porukalla.

Nojoo,  mutta takaisin Porvooseen. Ikävän alun jälkeen pääsimme kuitenkin melko pian takaisin jouluiseen tunnelmaan ja reissu sujui kokonaisuutena erityisen hyvin. Yksi "vaarallisempia" kauppoja kaikilla reissuillamme on ollut Design Deli, joka myy pienten suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita. Sieltä löytyy aina jotain ihanaa!

DSC_0176

Niin tälläkin kertaa. Jotain pientä pukinkonttiin ja jotain pientä ehkä myös itselleni... niistä lisää myöhemmin.

DSC_0178
Suosittelen kaikkia Porvooseen matkaajia poikkemaan Design Delissä! Paikalla on myös aivan uskomattoman ihana omistaja, joka kertoilee mielellään myös lisää tuotteista ja suunnittelijoista.

DSC_0180

Design Delin vieressä on toinen Porvoon reissujemme vakiokohde, nimittäin ihana kahvi- ja teekauppa Skafferi.

DSC_0181
Ihania erikoiskahveja ja erilaisia teelaatuja, kahvin- ja teenkeittotarvikkeita, sekä pieniä herkkusyötäviä: karamelleja sekä keksejä. Mmmmm.

TigerSushi
Vanhasta kaupungista siirryimme ennen lähtöämme vielä ihastuttavaan Tiger sushiin. Tykkäsin hurjasti paikan skandinaavisen modernista, mutta kuitenkin rennosta sisustuksesta ja superystävällisestä henkilökunnasta. Tilasimme jaettavaksi kasan erilaisia "inside out"- rullia ja herkuttelimme mahat pullolleen. Paikassa on hauska konsepti, jossa sushin lisäksi ravintolassa toimii myös jäätelöbaari (jäätelöt luomumaidosta). Itse ahmin niin paljon sushia, etten kyennyt syömään jäätelöä, mutta ystävieni mukaan jäätelö oli hyvää. Sushirullien päällä oli majoneesia, jonka ansiosta sushit olivat hiukan tavallista tukevampia. Makuvaihtoehtoja oli useita, mukana paljon mm. erilaisia lohi- ja avokadoyhdistelmiä. Mmmm. Kannattaa pitää tämäkin vaihtoehto mielessä, mikäli myös moderninpi Porvoo kiinnostaa :)

Eipä muuta, sohvaperuna kuittaa, toivottaa mukavaa viikonloppua ja siirtyy nauttimaan ihanan joutilaasta lauantai-illasta :)

4 kommenttia:

 1. Skafferi on maailman ihanin paikka ja niin on Tiger-sushikin, omnom!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skafferi kyllä kuuluu vakiovierailukohteisiin kesät talvet :) Ja Tiger sushista taisi tulla uusi vakipaikka ;)

   Poista
 2. Ihana porvoo postaus! Aina kun kaipaan irtioton arjesta, suuntaan sinne! Mutta tää sushipaikka on mulle ihan uus tuttavuus! Noi näyttää herkullisilta, mun on pakko päästä testaa toi seuraavalla käyntikerralla! :)

  http://miranmekko.blogspot.fi/

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja sama juttu: ennen joulua ja yleensä myös kerran kesässä pitää päästä fiilistelemään :) Tiger sushissa oli paljon erilaisia makuyhdistelmiä kuin mitä olen muualla nähnyt ja majoneesin vuoksi sushi oli vähän tukevampaa kuin monessa muussa paikassa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!