tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia maalla

Itse en ole vielä ehtinyt laittaa joulujuttuja kotiin, sillä tänään ja huomenna on pakerrettava syyspuolen viimeisen koulujutun kanssa. Huomisen dl:n jälkeen voinkin sitten itsenäisyyspäivänä omistautua kodin jouluistamiselle, sillä illalla saan ihania tyttöjä kylään: ohjelmassa tietenkin itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamista ja Suomelle kilistämistä. Oikein odotan jo!

Sillä välin hiukan tunnelmakuvia viikonloppureissultani maalle, jossa äiti oli jo ehtinyt tuoda joulua kotiin. Kävimme myös lumisessa Porissa, mutta sille reissulle kamera ei mahtunut mukaan. Tein kuitenkin pari pientä jouluista hankintaa, niistä lisää myöhemmin :)

IMG_4332Jouluinen pöytä...

IMG_4337
Ihania valoja...

IMG_4390
Ulkona oli aika viileä, mutta sormet sinisinä yritin säätää sopivaa valotusta ;) Eikä siltikään "ihan" osunut... mutta ehkä tuosta jonkinlaisen kuvan saa kuitenkin tunnelmasta.

IMG_4376
Erilaisilla tuikkukipoilla saa aikaan vaikka minkälaisia varjoja: kuvan tunnelma odotti ikionnellista saunojaa lauantai-iltana pukuhuoneessa. Voi miten kaipaankaan omaa saunaa, etenkin näin talviaikaan...

IMG_4410

Takapihan terassilla saunan löylyistä viilentyjää ilahdutti tämä lyhty...

IMG_4443Sunnuntaina ehdittiin hiukan leipomaankin: meidän perheen suosikkeja ovat Serina- kakut. Tavallisia pipareita tehdään lähinnä piparitalon verran- eikä sillekään oikein tahdo löytyä syöjää, mutta talo pitää silti joka vuosi tehdä ;)

IMG_4437Huomaa perintöresepti äidin ihanassa vanhassa vihkosessa oikealla :)

IMG_4454
Uunituoreiden herkkujen kera suuntasimme mummulaan kahvittelemaan. Oli ihana kerrankin ehtiä viipyä hetken pidempään, kun viime aikoina visiitit ovat jääneet kovin lyhyiksi. 


Takaisin kaupunkiin matkasin junan sijasta joulukuusen vieressä ystävien auton takapenkillä. Oi että rakastan tätä aikaa vuodesta <3 Kiitos ihanat vielä kerran kyydistä!

Jaaha, takaisin pakertamaan vielä pieneksi hetkeksi: ihan kohta saa joulu tulla :)

4 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan kuullutkaan Serina-kakuista, tai sitten olen vain syönyt niitä eri nimellä. Herkulliselta näyttää! Tuolla kuvissa vilahti samanlainen valokranssi kuin meillä on, onko se itsetehty? Tuli heti mieleen, että onkohan meidän äidit olleet jollain samalla "kurssilla" kun muistaakseni nuo kranssit syntyivät jollain sellaisella alunperin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri oli sama keskustelu yhden ystävän kanssa noista Serina-kakuista: meillä tehdään lisäksi myös vaaleita piparkakkuja, joten se ei ole sama resepti kuin tämä. On varmaan silti erittäin mahdollista, jopa todennäköistä, että nuo tunnetaan jollain muullakin nimellä :) Äiti ei ole tehnyt kranssia itse (olisipa hauskaa jos meidän äidit olisivat olleet samalla kurssilla!), mutta on muistaakseni saanut sen ystävältään, joka tosiaan on tehnyt sen itse :)

   Poista
  2. Raaskisitko laittaa jakoon tuon teidän Serina-kakkureseptin?

   Poista
  3. Ajattelinkin sitä jo, mutta kun unohdin TAAS kopioida sen itselleni. Pitää pyytää se äidiltä: yritän palata asiaan vielä ennen joulua :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!