torstai 14. maaliskuuta 2013

Iltateellä

Eilisen postaus osoitti, että inspiraatiokansiooni on viime aikoina vihdoinkin alkanut tarttua keväisen vaaleitakin asuja ainaisten mustien sijaan. Toinen totuus iski tänään. Tälle päivälle olin suunnitellut asun. Laitoin kirkasta huulipunaa. Varasin aikaa asukuvien ottamista varten. Pukeuduin ja otin kuvat. Kävin ne läpi, enkä ollut tyytyväinen. Vaihdoin asusteita ja otin uusia kuvia. Ei. Ei ei ja ei. Asu näytti ankealta, tylsältä, rumalta. Väärältä. Tämä on tuttu juttu viime keväästä: mieli haluaisi niin vahvasti pukeutua jo kevyempiin ja keväisempiin vaatteisiin, että vaikka koko talven olen ollut kohtuullisen tyytyväinen vaatekaappini sisältöön, niin yhtäkkiä siellä ei ollutkaan mitään kivaa. *huokaus*  Oli pakko vaihtaa vaatteet, joten päälle päätyi vain jotain satunnaista, eikä mitään kuvattavan arvoista.

Tähän auttaa varsinaisesti vasta kevätaurinko, lumien sulaminen ja lämpö, mutta sitä odotellessa täytyy laittaa mietintämyssy päähän: miten ihmeessä pukeutua keväisesti, kun pakkasasteita on vielä todella paljon? Mikään tuttu combo ei siis enää kelpaa. Siinä puhdetta viikonlopulle. Olisiko teillä vinkkejä..? 

IMG_5964
Pitkän esipuheen kautta päästään suunnitelmaan b ja postauksen varsinaiseen aiheeseen. Nimittäin iltateehen. Itse en ole säännöllinen iltateen nauttija ja ylipäänsä koko teekulttuurin hienous on minulle aika uutta. Vasta suunnilleen viimeisen vuoden aikana olen alkanut kiinnittää huomiota esimerkiksi sellaisiin perusasioihin kuin teen vaatima oikea veden lämpötila ("ai onko niitä muitakin kuin kiehuva..?") ja haudutusaika (tarkemmin kuin "sopivasti" tai "liian kauan").

Tänään hytisin aika myöhään illalla kotiin ja ensimmäinen ajatus oli lämmin iltatee.

IMG_5962

Uusin teelöytöni kiilasi kertaheitolla kilpailemaan kaikkien aikojen suosikkiteestä: Lasipalatsin Caffista poimimani mansikka-lime rooibos on aivan taivaallisen ihanaa. Erittäin makea, hedelmäinen, pehmeä, herkullinen tee. Mmmmm.

Teen valmistamisen lisäksi olen alkanut kiinnittää huomiota oikeaoppiseen säilytykseen. Nykyään yritän säilyttää teeni metallisissa purkeissa, sillä teet ja kahvit ovat samssa kaapissa. Kahvi on kuulemma myrkkyä teelle, sillä kahviaromi tarttuu teehen ja vaikuttaa sen makuun. Isoäidiltä saamani teepurkki pääsi vihdoin siihen käyttöön, mihin se on tarkoitettukin :)

Ja hei: huomenna on peeeeerjantai, jee! Kivaa viikonloppua :)

5 kommenttia:

  1. Tää on NIIN ärsyttävää kun auringonsäteet houkuttelee pukeutumaan keväisesti, mutta lämpötilan ja viiman puolesta pitäisi vielä jaksaa pitää sitä mustaa untuvatakkia... Ainut mitä olen itse keksinyt on vaaleat sävyt. Eli lämpimiä materiaaleja, mutta vaaleammissa väreissä. Yleensä tähän aikaan vuodesta sorrun myös ostamaan jonkun oudon värikkään (siis itselleni oudon värisen) neuleen tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuntuu että aurinko oikein härnää ;) Vaaleiden sävyjen lisäksi (niitä mun kaapissa on rajallisesti...) ajattelin testata hametta: paksuilla sukkahousuilla ja hameella pärjää tosi kylmälläkin. Mä huomaan että jotenkin pellava on materiaalina sellainen, joka saa mut näkemään itseni nauttimassa lämpimästä kesäpäivästä. Jotenka siis tähän aikaan vuodesta kaikki pellavainen tuntuu vastustamattomalta :)

      Poista
    2. Kuulostaa hyvältä tuo hamesuunnitelma! :) Nyt on kuitenkin päivisin sen verran vähän pakkasasteita, että varmasti tarkenee hyvin. Ja mulla on ihan sama pellavan kanssa, niin ihana materiaali kyllä.

      Poista
  2. Mulla tuli ennen juotua tosi paljon teetä, mutta nyt kun juon aamukahvin ja päiväkahvin niin ei enää haluta iltaisin mitään kofeiinipitoista. tosin onhan teetä kofeiinitontakin. Mansikka-vaniljaa oon joskus juonut ja se on tosi hyvää, muuta tykkään litkiä vihreää teetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä tee taas on mulla ainut mitä en osaa juoda: olen kyllä ihan vakuuttunut että se johtuu vain siitä, että en vain ole vielä saanut hyvää vihreää teetä. Tähän mennessä kaikki maistamani vihreät teet (joita tosin on vain muutama yritys) on olleet tosi kitkeriä: varmaan jos tee on laadukasta ja oikein valmistettu on sekin hyvää. Pitäisi mennä johonkin teesalonkiin kokeilemaan seuraavaksi, niin saa varmasti oikeanlaista :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!