keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Some days just are better than others...

Pahoittelen viime päivien olematonta postaustahtia: muuttohommissa huhkimisen lisäksi netti on täällä uudessa kodissa pätkinyt pahasti sekä ukkosen että jonkun mystisen operaattorivian vuoksi (maalla asumisen huonoja puolia...). Tällä kertaa yritän kuitenkin postata kännykän netin kautta -katsotaan miten onnistuu. Tänään on ollut niin kiva päivä, että oli pakko keksiä keinot päästä jakamaan muutama kuva täälläkin :)

IMG_7372

Ensimmäistä kertaa ehdin hetkeksi ulos lojumaan; nauttimaan auringosta ja lueskelemaan lehteä.

IMG_7374
Hortensiat ovat ihania, tämä oli ensimmäinen ostokseni omaan pihaan :)

IMG_7385
Ehdin kahvittelemaan kylään pistäytyneiden perheenjäsenten kanssa pariinkin otteeseen. (Vieraita on muutenkin riittänyt: pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien aikana meillä ei varmasti kertaakaan "pistäytynyt" yhtään ketään, vaan kyläilyt oli aina tarkkaan sovittuja. Täällä visiteeraajia käy tämän tästä :))

IMG_7398

Tänään saatiin loputkin ikkunat pestyä (kiitos äiti avusta!) ja omat verhot puhtaisiin ikkunoihin, joten olohuone alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä miltä pitääkin :)

IMG_7367
Sain myös viimeinkin aikaiseksi hankkia Block -lamppuun uuden alkuperäisjohdon koiransyömän tilalle. Blockissa on tähän saakka ollut markettijohto hätäratkaisuna, mutta toivon mukaan koirat ovat nyt niin vanhoja, että johto saa olla rauhassa...

Oikeastaan kaikki laatikot on nyt purettu, mutta vielä puuttuu kaikenlaista. Ainakin valaisimia, matot lattioilta, ruokailuryhmä sekä rahi ja sohvapöytä... kovin paljon uusia kalusteita ei osteta (vielä tässä vaiheessa, ennen remonttia), mutta yksi Ikea -reissu on edessä. Ruokailuryhmä saatiin käytettynä ja se on tuunattavana: pöytä hiotaan ja maalataan, tuolit saavat huput päälleen. Näin kesällä vaaleaa lautalattiaa ei ole kiirekään peittää matoilla. Makuuhuoneen valaisimen kanssa on pieni takaisku: Stockalla ei ollut yhtäkään ajattelemistani vaihtoehdoista, joten nyt pitäisi miettiä mistä niitä kannattaisi alkaa lähteä metsästämään. Netistä saisi, mutta minun on koon vuoksi nähtävä livenä -muuten en osaa arvioida sopisiko valaisin siihen mihin sitä on suunniteltu. Talossa on todella matalat huoneet, joten on tarkkaa ettei valaisin ole liian suuri tai roikkuva. 

Pikkuhiljaa tästä muotoutuu meidän näköinen :) Täällä ollaan hyristy onnesta jo monta päivää. Huomenna on ikävä kyllä lähdettävä parin päivän työreissulle Helsinkiin, BLAAH sanon minä. Onneksi työtehtävä itsessään sentään on tosi kiva. Ehkä saan aikaiseksi ottaa jokusen asukuvankin, kun kerrankin pitää pukea päälle vähän jotain muutakin kuin siivousvaatteet ;)

Mahtavaa loppuviikkoa ihanat! Ja nyt kun tämä postaaminen näyttää onnistuvan näinkin niin pyrin palaamaan normaaliin tahtiin, joten palataan pian taas :)

4 kommenttia:

 1. Ihanaa miten onnellisuus oikein huokuu tästä tekstistäsi ja kuvista! Näyttää NIIN ihanalta - täälläkin haaveillaan omasta kunnon pihasta nykyisen onnettoman terassin sijaan ja vähän sinne kotiseuduille muutostakin. Onnekkaita olette kun olette voineet toteuttaa haaveenne! Ilmeisesti sinä jatkat samoissa työtehtävissä muutosta huolimatta...?

  Kuvien perusteella teillä on jo tosi kaunista ja kodikasta. Onko kyseessä siis ihan omakotitalo? Paras sisustus syntyykin ajan kanssa ja jos tosiaan teette jossain vaiheessa isompaa remonttia, niin sitäkin on ihan hyvä pohtia ja suunnitella rauhassa, niin tulee tehtyä varmasti ne oman näköiset ratkaisut.

  Onnea vielä kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos: tästä muutosta on haaveiltu oikeastaan melkein jo kolme vuotta, joten onnellisuuskäyrä on kyllä juuri nyt huipussaan! Hauska kuulla että tunne välittyy tekstinkin kautta :)

   Kyseessä on 60 -luvun omakotitalo todella isolla pihalla. Hiukan jännittääkin että mitähän mun puutarhurin urasta oikein tulee ;) Ei ole koskaan ennen tarvinnut itse huolehtia isosta pihasta, vaan aiempaa kokemusta on ainoastaan pienestä rivitalopläntistä. Tänne on tosiaan suunnitelmissa iso ja perusteellinen remontti, mutta se lienee ajankohtainen vasta joskus ensi vuoden puolella. Ja olen samaa mieltä, että muutenkin on hyvä edetä rauhassa, ettei tule hätäpäissään tehneeksi kalliita ja huonoja ratkaisuja. Aika paljon riippuu juurikin mun työasioista: jatkan tosiaan samassa työssä vielä jonkin aikaa (onneksi työt onnistuu isolta osin etänä), mutta jotain pitäisi löytää täältä vähän lähempää. Sehän se koko homman jännittävin asia onkin. Yritän kuitenkin olla luottavaisin mielin ja onneksi tämä toimii toistaiseksi ihan hyvin näinkin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva, kiitos :) minusta on mukavaa että osaset saa olla noin rentoja, kun valkoinen väri kuitenkin sitoo kokonaisuuden yhteen.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!