maanantai 20. elokuuta 2012

Turussa

Minulla on aivan erityinen suhde Turkuun, koska asuimme siellä miehen kanssa muutaman vuoden ajan ennen tänne pääkaupunkiseudulle muuttamistamme. Tykästyimme kaupunkiin kovasti ja hetken suunnittelimme jäävämme sinne pysyvästi. Elämä kuitenkin kuljetti toisin, mutta edelleen Turussa asuu tärkeitä ihmisiä ja kaupungissa on aina yhtä ihana vierailla muutekin. Etenkin jos päiväksi sattuu helteinen elokuun lauantai, kuten meille viime lauantaina tapahtui :)


En ollutkaan pitkiin aikoihin käynyt jokirantakävelyllä aurinkoisena kesäpäivänä. En muutamaan vuoteen, jos ihan tarkkoja ollaan. Siksi en ollut uskoa tuuriani, kun sovittu vierailupäivä ystäviemme luokse koitti ja aurinko helotti täydeltä taivaalta :)

Muutimme kaupungista jo jokunen vuosi sitten ja Turkuun on sen jälkeen tullut vaikka miten paljon uusia, ihania ravintoloita. Edes "kaikkien" hehkuttamassa Tintåssa en ole vielä käynyt. Alunperin olinkin ajatellut ehdottaa että menemme sinne, mutta viime hetkellä päädyimme kuitenkin "pop-up-ravintola" Pub Niskaan peltileiville.

Aurinko helotti täydellä teholla Niskan terassille, jossa nautimme maistuvat pizzat. Niskan lista oli kokonaisuudessaan täynnä hiukan epätavallisempia täytevaihtoehtoja ja minäkin innostuin kokeilemaan jotain uutta pizzani päällä: kylmäsavulohta. Jostain syystä en ole aiemmin tullut edes miettineeksi, että joku muukin kala kuin tonnikala sopii pizzan täytteeksi (niin sitä kangistuu kaavoihin ;)). Ja uiui miten herkullista!!! Nyt harmittaa vain se, etten tajunnut ottaa kuvaa ravintolan tai edes terassin sisustuksesta, koska se oli minusta tosi kiva: niukan minimalistisessa sisustuksessa puiset laatikot toimivat sekä tuoleina että pöytinä. Yksinkertaisen moderni sisustus vanhassa talossa- me like :)

Pizzalta siirryimme jälkiruokajäätelöille niin ikään itselleni uuteen paikkaan, eli italialaista jäätelöä myyvään Piccola Cantinaan.

Mmmmmmm.... 


Oih, kesäinen Turku <3 Harmi, että visiitti jäi jälleen kovin lyhyeksi. Kiitos ihanat ystävät hauskasta päivästä! Pitää palata pian takaisin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!