maanantai 16. tammikuuta 2012

From St. Petersburg with Love

Terveisiä kauniista Pietarista! Sitä ei turhaan kutsuta pohjolan Venetsiaksi tai Euroopan suurimmaksi ulkoilmamuseoksi. Kaupungin lukuisat jouluvalot ja -koristeet tekivät siitä vieläkin taianomaisemman.

Vietin upean viikonlopun kokien ja näkien uusia asioita, sekä tutustuen venäläiseen kulttuuriin. Kiitos vielä kerran ihanalle ystävälleni loistavasta houstaamisesta! 

Tietysti kävin katsomassa myös nähtävyyksiä.


Kävin mm. Eremitaasissa.Kauniita kirkkoja. Ja näyteikkunoita:)Kävimme Mihailovskin oopperassa katsomassa Toscan.

Söimme sekä venäläistä, uzbekistanilaista että georgialaista ruokaa. Nostimme maljoja sekä venäläisellä "shamppanjalla" että luonnollisesti vodkalla.Georgialainen hatjapuri on lämmin, sulalla juustolla ja kananmunalla täytetty leipä, jota syödään omavalintaisten lisäkkeiden kanssa. Ystäväni sanoin se on "idealtaan kuin pizza, mutta sen syöminen tuntuu samalta kuin fonduen syöminen" - viitaten fonduestakin seuraavaan nopeaan ja raskaaseen täysinäiseen tunteeseen. Mutta NIIN hyvää. Missä voi reklamoida, että Helsingistä ei löydy georgialaista ravintolaa..?

Tiesittekö muuten, että venäläiset päättivät tänä vuonna jäädä kesäaikaan? En minäkään tiennyt. Ennen lähtöäni tavasin erittäin hämmentyneenä Allegron aikatauluja laskien uudelleen ja uudelleen, että miten niin matkan kesto on 3,5 tuntia, jos lähtö on klo 14 ja saapuminen klo 19.30..? 

Huomenna hiukan lisää mm. pietarilaisesta tyylistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!