sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Päivän asu

Tässä eilisen illan leffa-asua.Paita: Boomerang, Farkut: Levi's curve id, Vyö: Stockmann, Laukku: Jouni/vintage, Kengät: Vagabond.

Tykkään kauluspaidoista muiden päällä, mutta usein en itse tunne oloani niissä kovin kotoisaksi. Tämä Boomerangin puuvillainen paita on ihana poikkeus. Laukku on äitini kätköistä kaivettu. Käytän sitä useimmiten kuvan tavalla clutchina (hihnan saisi myös kokonaan pois, jos vain huomaisi ottaa...), vaikka siinä on myös yliolan- vaihtoehto. Meripihkakorut Riikasta, Takki: Desigual.

Leffa (The Girl with the Dragon Tattoo/Miehet jotka vihaavat naisia) oli hyvä, meidän molempien mielestä parempi kuin elokuvan ruotsalainen versio. Mieheni ei ole lukenut kirjaa, minä olen, mutta molemmat olemme nähneet nuo ruotsalaisversiot leffasta ensin. Tämä jenkkileffa erosi ruotsalaista edeltäjäänsä enemmän Larssonin kirjasta, mutta elokuva toimi ehkä juuri siitä syystä paremmin: kirjaan nähden oli karsittu melko rankalla kädellä asioita pois ja tosiaan muutettu moniakin kohtia, mutta se oli mielestäni elokuvallisesti onnistunut ratkaisu ja varmaan selkeytti tapahtumia myös kirjaa lukemattomille katsojille. Kirjassahan on tavallaan kaksi rinnakkaista tarinaa, joista tässä Hollywood-versiossa oli selkeästi keskitytty toiseen. Toisessa ja kolmannessa kirjassa tuo toinen tarina nousee keskiöön. Olin aikoinaan erityisen pettynyt toisesta ja kolmannesta kirjasta tehtyihin ruotsalaiselokuviin; toivottavasti näistä nyt tehdään myös Hollywood-versiot, jotka ovat yhtä hyvät kuin tämä ensimmäinen osa.

Nyt jatkan vaalivalvojaisia täällä kotona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!