torstai 19. tammikuuta 2012

Small things do matter

Viime kesän hittiväri oli oranssi- kynsissä siis. Eilen illalla päätin piristää itseäni lakkaamalla edes kynteni värikkäiksi. 


Lakkaus tapahtui seuraavan tehokolmikon avulla:OPIn start to finish on laiskan lakkaajan unelmatuote: samalla sekä suojaa kynttä että viimeistelee lakkauksen lisäämällä kestoa ja kiiltoa. OPIn rapidry on ensimmäinen kokeilemani pikakuivattaja, eikä takaisin ole paluuta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin rullaantuneet kynsilakat. Niinpä olen aiemmin odottanut aina vähintään tunnin lakan kuivumista. Kyllä, tunnin. No more of that nonsense.

Lumenen Natural Code-lakan Groovy on täydellinen oranssi sävy (väri jäisi mataksi, ellen lisäisi start to finishiä). Lakan kesto on myös hyvä ja plussaa formaldehydittömydestä. Miinusta tulee minipullon takia lyhyestä siveltimestä, jolla lakka on mielestäni hankala levittää. Tilanne on harmillinen: minipulloissa on omiin tarpeisiini riittävä määrä väriä ja hintakin on niissä yleensä kohdallaan, mutta levitettävyys on useissa niin huono, että  muutamat ovat minulla menneet suoraan roskiin. Lumenen lakan levitettävyys on tässä kategoriassa kokeilemistani parhaasta päästä, joten sen kanssa olen kestänyt. Laiskana lakkaajana levitettävyys on minulle erittäin tärkeä kriteeri, samoin kuin kestävyys (koska en jaksa lisäillä tai uusia lakkaa joka päivä). Molemmissa aivan huippua ovat kokemukseni mukaan OPIn lakat, vaikka hinta sitten onkin suolainen. Ne kuitenkin kestävät ja on helppo saada siististi kynnelle. 

Mikähän on ensi kesän suosikkiväri? Oranssi ehkä toimii edelleen, mutta mieleni on alkanut tekemään...vaaleanpunaista! En ole koskaan, edes teini-iässä, ollut erityisesti vaaleanpunaisen ystävä. Mutta jostain syystä viime aikoina olen huomannu tuntevani siihen vetoa. 

Esimerkiksi loppuvuodesta ostin vaaleanpunaisen kalenterin. 

Olen käyttänyt jo kaksi muuten samanlaista, mutta järkevän mustaa, ordning&redan kalenteria. Sivuhuomautuksena kerrottakoon, että olen äärimmäisen tarkka kalenterini suhteen. Se ei saa olla liian suuri eikä liian pieni, eli tämä A5-koko on täydellinen. Haluan nähdä koko viikon (mutta vain yhden viikon!) samalla aukeamalla ja päivien kohdalla tulee olla runsaasti muistiinpanotilaa (mieluiten kellonajoilla varustettuna). Kannet saavat mielellään olla joustavat, jotta kalenteri mukautuu hyvin laukkuun. Lisäksi pitää olla vielä erikseen muistiinpanotilaa kalenterin lopussa. Yllättävän harva kalenteri täyttää nämä, mielestäni varsin yksinkertaiset, vaatimukset. Siksi päädyn usein ostamaan samaa kalenteria monena vuotena peräkkäin. 

Viimeksi päättelin, että vuodesta 2012 on pakko tulla erityisen hyvä, jos merkitsen menoni vaaleanpunaiseen kalenteriin. Pettämätön logiikka, don't you think..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!