torstai 19. tammikuuta 2012

Mekkoja

Yksi ratkaisu mekko-ongelmaani saattaisi olla suomalaisen jolierin Siren-hame.


Kuva: www.jolier.com

Sirenissä on kuitenkin kaksi ongelmaa: Se on ensinnäkin tällä hetkellä loppuunmyyty jolierilta ja siihen on kuukauden jonotusaika, jos tilaa nyt. Kuukauden kuluttua on liian myöhäistä, ainakin näitä nykyisiä tarpeitani ajatellen. Jälleemyyjiltä saattaisi hyvällä tuurilla löytyä, siksi minäkin ajattelin yrittää huomenna Design Forum Finlandia. En kuitenkaan ole kovin toiveikas: joku on luultavasti ollut minua nopeampi. Toisekseen hame on sen mittainen, ettei omien säärieni mitta ehkä riitä, vaan päädyn näyttämään kääpiöltä.

Jolierilla on myös toinen tarkoitukseeni sopiva ihanuus, nimittäin Pretty.Kuva: www.jolier.com

Prettyn hankkimista olen miettinyt jo aika kauan ja nyt saattaisi olla sopiva syy. Nettisivuilla oli tämän harmaan lisäksi myös vihreä ja punainen vaihtoehto (kaikissa musta toisena puolena): mutta niistä väreistä kumpikaan ei jotenkin sykähdyttänyt. Olen joskus nähnyt Prettystä myös musta-kultaisen version, joka oli aivan mieletön. Ilmeisesti sitä ei tällä hetkellä ainakaan ole tuotannossa, mikä on sääli. Tuo musta-harmaa on ihan hieno ja tietysti ajattoman tyylikäs, mutta se on taas musta-harmaa. No, elän toivossa, että Design Forum Finlandissa olisi jotain muitakin värejä.

Teille, joille jolier ei ole ennestään tuttu: jolier on suunnittelija Sveta Planmanin vuonna 2008 perustama, suomalainen vaatemerkki. Kaikissa jolierin vaatteissa ideana on muunneltavuus: kaikki vaatteet ovat joko käännettäviä (kuten Siren ja Pretty) tai muutoin muunneltavissa. 

Jos olisin ostamassa itselleni työvaatetta, saattaisin harkita esimerkiksi tätä:Kaikki kuvat: www.jolier.com

Jolier Sharp

Minusta jolierin idea on nerokas. Kaksi vaatetta yhdessä on sekä ekologista, että käytännöllistä; uusi ulottuvuus kaikille niille, joilla on koskaan ollut hankaluuksia muunta toimistolook sopivaksi iltatilaisuutta varten. Itse työskentelen tällä hetkellä yksityisellä sektorilla ja meillä on erittäin rento pukukoodi. Olen kuitenkin työskennellyt sellaisessakin paikassa, jossa pukukoodi oli (ainakin suomalaisittain ajateltuna) erittäin tiukka. Minusta oli hauskaa pukeutua myös tiukan pukukoodin mukaisesti ja nautin sen miettimisestä, miten konservatiivisiin vaatteisiin saisi persoonallisuutta ja vaihtelua. Siellä ollessani opin mm. käyttämään huiveja.

Edit: Design Forum Shopissa on näköjään myös alkanut kaikkien aikojen ensimmäinen ale pari päivää sitten, kestää kuun loppuun. I am SO going tomorrow!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!