lauantai 11. helmikuuta 2012

New Hair!

Projekti kesätukka alkoi tosiaan eilen illalla, kun pääsin jälleen maailman parhaan ja ihanimman kampaajan Riinan käsittelyyn RH-Hairiin. Riina on ollut luottokampaajani siitä lähtien kun kahdeksan vuotta sitten muutin pääkaupunkiseudulle. Olen välillä asunut muutaman vuoden muualla Suomessa ja ulkomailla, mutta taukojenkin jälkeen Riina muistaa kaiken sen mitä hiuksilleni on vuosien varrella tehty ja sen lisäksi vielä kaiken, mitä olen hänelle asiakkaana jutellut elämästäni. Minusta aivan käsittämätön suoritus etenkin, kun käyn kampaajalla melko harvoin.

Ja mikä tärkeintä: Riinan käsittelyn jälkeen olen aina tyytyväinen. Riina tietää mikä minulle sopii ja sen mistä tykkään, mutta häneltä löytyy aina myös uusia ja erilaisia ideoita. Lisäksi me tunnumme puhuvan samaa kieltä: minusta on toisinaan vaikea kommunikoida kampaajalle mitä toivon, koska näin maallikkona en osaa ammattislangia. Jos istun tuoliin oman väri-, malli- tai kampausidean kanssa tulen ymmärretyksi, vaikka minulla ei olisikaan kuvaa ajatuksestani (tämä ei muutaman harhakokemukseni mukaan todellakaan ole itsestäänselvyys). 

Tällä kertaa lähtötilanne oli tosiaan haastava: tummanpunaiseksi värjätty hius vaalealla juurikasvulla,  tavoitteena vaalentaa hius takaisin luonnollisempaan ja pehmeämpään väriin.Vasemmalla lähtötilanne. Oikeassa kuvassa tilanne jälkeen: tosin väri näyttää liian oranssilta. Siksi en postannut kuvia vielä eilen kun halusin uuden kuvan tänään luonnonvalossa. Riina siis nimenomaan onnistui vaalennuksessa niin, että lopputulos EI ole oranssi. 
Yllä oleva kuva on otettu luonnonvalossa ilman salamaa ja väri on huomattavasti totuudenmukaisempi kuin kampaamossa otetussa kuvassa (jossa tukka muuten näyttää paremmalta kuin tässä yön yli nukutussa ja juuri ponnarilta avatussa versiossa;)). Lisäksi juuren punainen vaalenee lisää pesun myötä.

Tarkoitus on vaalentaa väri mahdollisimman hellävaraisesti, pikkuhiljaa raidoittamalla. Vaihtoehtona tietysti olisi ollut värinpoisto ja uusi väri päähän, mutta siihen ei missään nimessä haluttu lähteä. Tyveen laitettiin vielä hiukan tummaa väriä (koska raidat eivät riitä vaalentamaan koko väriä yhtä vaaleaksi kuin oma värini on) ja loppu pää raidoitettiin vaalealla. Tällä tavalla vanhaa tummanpunaista väriä on tietysti vielä paljon näkyvillä, mutta yleisilme on jopa hiukan vaaleampi kuin uskalsin tältä ensimmäiseltä kerralta toivoakaan. En ole vielä ihan päättänyt mikä lopullinen väri tulee olemaan (ei siis mikään platinablondi, luultavimmin joku lämmin punertavanvaalea), mutta aika lähelle sitä on varmaan mahdollista päästä jo seuraavalla kerralla. Lisäksi päätin vaihteeksi taas antaa tukan kasvaa hiukan pituutta, joten uutta malliakin pitää miettiä seuraavaa kertaa varten. Olen todella tyytyväinen, että päästiin näin hyvään vaiheeseen jo nyt :) 

Paitsi että olen tyytyväinen siihen, mitä hiuksilleni RH-Hairissa tapahtuu, on kokemus muutenkin erittäin miellyttävä. Niin pienillä asioilla saa asiakkaan viihtymään: selattavina on aina uusimmat naistenlehdet, juotavaksi saa kahvia tai teetä oman maun mukaan ja suklaakarkkien kera (tai jos sattuu osumaan paikalle vappuna: skumppaa!) ja silmälaseille saa sankasuojat, joten minäkin näen lukea lehteä värin vaikuttaessa. Ja kaiken kruunaa tosiaan iloinen ja mukava henkilökunta. Itse en ainakaan keksi mitä muuta kampaajakäynniltä voisi toivoa, joten suosittelen lämpimästi :)

RH-Hair & Beautysta saa hiusjuttujen lisäksi rakennekynsiä, ripsenpidennyksiä, meikkauksia (Riina on myös meikannut minut ja suosittelen sitäkin!) sekä ihanan Sannan kosmetologipalveluja. Sanna hoiti haastavan ihoni vuoden mittaisen projektin aikana hääkuntoon kaksi vuotta sitten, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi. Josta tulikin mieleeni, että visiitti myös Sannan luokse olisi taas totisesti tarpeen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!