maanantai 6. helmikuuta 2012

Top 8 kynsilakat


"Löysin" kynsien lakkaamisen ilon uudelleen jokunen vuosi sitten ja nykyään minulla on melkein jatkuvasti joku lakka kynsissäni. Käytän kynsilakkaa asusteena, jonka lisäksi pidän sen tuomasta huolittellusta tunteesta. Arvioin tässä postauksessani pari päivää sitten ostamaani Diorin kynsilakkaa. Tällä kertaa ajattelin esitellä kaikki lempilakkani.

Kertauksen vuoksi kriteerini hyvälle kynsilakalle: vaivaton ja tasainen värin levittyvyys, sekä hyvä peitto (kahdella kerroksella on saatava haluttu lopputulos), väri sellainen kuin pullon perusteella voisi päätellä, jonka lisäksi lakan pitää kestää ainakin kolme päivää ennen kuin se alkaa kulua kynsien kärjestä normikäytössä (puhumattakaan muusta lohkeilusta). Eikä se saa lähteä saunassa (Dependin lakka kuoriutui saunassa irti kynsi kerrallaan...). Nopea kuivuminen on myös plussaa, vaikka nykyään käytänkin pikakuivattajaa.
1. OPI - Lincoln Park at Midnight (väri on luonnossa hiukan tummempi, lähes musta) 2. OPI - Suzi Skis in the Pyrenees Suede (jättää hauskan mattaglitter-pinnan, ellei käytä kiiltoa tuovaa päällyslakkaa) 3. OPI - You Don't Know Jacques! (luonnossa hiukan tummempi ruskea kuin kuvassa) 4. Mavala - Moon Grey (ei paras mahdollinen levittyvyys, osin luultavasti lyhyen siveltimen vuoksi, mutta ihana vaaleanharmaa väri). Kaikkien OPIn lakkojen väri on lähempänä aitoa ylemmässä kuvassa.

5. Maybelline Mini Colorama - Punky Orange (aloin himoita kirkkaita lakkoja, ensimmäisen kerran sitten teinivuosien sinisten ja vihreiden, vasta viime keväänä ja tämä korallinen mattaoranssi oli ensimmäinen ostos) 6. Lumene Natural Code - Groovy (tästä jo näittekin kuvia in action, ihanan kirkas ja täydellinen perusoranssi) 7. Dior - Rose Kimono (Still loving it! Mutta olin oikeassa keston suhteen: se on samaa luokkaa OPIn lakkojen kanssa eli hyvä, mutta ei erityisen poikkeuksellinen.) 8. Isadora Wonder Nail - Second Nail (Iän myötä kynteni ovat alkaneet liuskoittumaan ja ostin siksi tämän ensimmäisen kynttä hoitavan lakkani syksyllä. Se paitsi auttaa parantamaan kynnen kuntoa, myös antaa upean kiillon- ja on paras kokeilemani nudelakka.)

Hyviä lakkoja löytyy siis kaikissa hintaluokissa, mutta kaikkein edullisempien kanssa on kokemukseni mukaan enemmän tuuripeliä (etenkin minipulloissa huono levitettävyys helposti korostuu omaan käteeni liian lyhyiden ja hankalien siveltimien vuoksi). Ja itselläni kärsivällisyyttä epäonnistuneiden hankintojen kanssa pelaamiseen ei ole juuri nimeksikään... Tosin ei hintakaan aina riitä takaamaan laatua: minulla on myös yksi Chanelin lakka, joiden laatua moni kehuu Diorin tavoin. Se ei kuitenkaan päässyt listalle, koska se levittyy minusta jotenkin huonosti. Kyse saattaa tietysti olla maanantaikappaleesta tai jopa väristä; olen myös heittänyt yhden, merkkinä muuten suosittelemani, OPIn vaalean lakan roskiin, koska sekään ei millään levittynyt tasaisesti. Myös Chanelin lakka on vaalea, vaaleanpunainen: jotenkin olen onnistunut usein hankkimaan nimenomaan huonoja vaaleita lakkoja ja siksi olenkin jopa miettinyt onko vaalean värin koostumuksen tekeminen jotenkin hankalampaa. (Saa valistaa jos joku viisas tietää :)) Luultavampaa taitaa olla, että minulla on vain käynyt huono tuuri.

Onko teillä suosikkilakkoja merkkien tai värien suhteen?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!